Advertenties

Enkhuizen – conducteur krijgt klap na vernieling | In Zwaag zijn bedrijfswagens in straten met ‘tuin’ in de naam in trek bij inbrekers

Zwaag | APB – De politie staat voor een opvallend gegeven: inbrekers hebben het gemunt op bedrijfswagens die staan geparkeerd in straten die eindigen met ‘tuin’ in de naam.

Weet je iets over de diefstallen die al gepleegd zijn? Meld het ode politie. Zie je ’t gebeuren? Bel 112! Attendeer elkaar erop via een buurtpreventieapp!

Gedupeerden moeten rekeninghouden met de mogelijkheid dat de dieven na verloop van tijd terugkomen omdat men weet dat er bijvoorbeeld nieuw gereedschap is gekocht. Als het te doen is het ook raadzaam om speciaal of duur gereedschap mee in huis te nemen, of in ieder geval te markeren en te registreren! Dat is zeker handig als er iets wordt gevonden bij een controle of aanhouding!

Enkhuizen – conducteur krijgt klap na vernieling

Enkhuizen | APB – Twee jongens (15 en 16) uit Stede Broec hebben vanmiddag wangedrag vertoond in de trein tussen Stede Broec en Enkhuizen. Onderweg vernielden ze een ruitje van de trein.

Op station Enkhuizen renden ze over het perron langs de conducteur die net uit het andere treinstel was gestapt en niet wist wat er was gebeurd. Terwijl ze langs hem renden gaf een van de jongens de conducteur een klap tegen zijn hoofd.

In de omgeving van de Parklaan wisten gealarmeerde agenten de vluchtende verdachten aan te houden. Een van de twee had zich verstopt in een tuin. Ze zijn ingesloten en kunnen een proces-verbaal voor openlijke geweldpleging tegemoet zien.

Een meisje is getuige geweest van de vernieling. De politie komt graag met haar in contact!

Advertenties