Advertenties

Dorpsraad: ‘Mogelijk toch nog een zendmast op de Kleiakker’

imageAndijk | Wognum – Op uitnodiging van wethouder Tigges van de gemeente Medemblik werd gisterenmiddag overleg gepleegd met de Dorpsraad Andijk, o.a. over de Dijkgraaf Grootweg maar ook over het GSM-bereik in Andijk.

Tijdens het overleg deelde een ambtenaar, ook tot verrassing van de wethouder, mee dat de gemeente Medemblik zeer recent een aanvraag in behandeling heeft genomen voor het plaatsen van een zendmast door een bedrijf die dergelijke masten plaatst en de ruimte in de mast verhuurt aan providers, zoals KPN.

Naar verwachting wordt in september duidelijk of en op welke wijze de zendmast een feit wordt. De vraag is evenwel of providers een plek huren in de mast. “Dat is een zaak tussen verhuurder en de providers en niet van de gemeente Medemblik, vertelde Hans Tigges aan de dorpsraad.

Groepsklacht | KPN zegt wel eens vaker wat…
Hoewel de dorpsraad blij is met deze ontwikkelingen gaat ze door met het indienen van de groepsklacht: “Het is helemaal niet zeker welke providers een plek in de zendmast gaan huren. KPN heeft al eens eerder “ja’’ gezegd tegen een zendmast en vervolgens de vergunningaanvraag in de wilgen gehangen. Vergeet niet dat KPN een maand geleden nog de wethouder meldde dat het allerlei verbeteringen had aangebracht en dat de problemen nagenoeg waren opgelost! Dus wat is het nu eigenlijk?”

‘Aan het lijntje houden’
“Duidelijk is wel dat KPN wel eens vaker wat zegt maar dat de praktijk het tegenovergestelde uitwijst! Misschien is het ook wel zo dat KPN nu weet dat er een groepsklacht wordt ingediend en daarom dit zegt… om de gemoederen kalm te houden! Of anders gezegd, Andijk weer aan het lijntje te houden! Vorig jaar meldde KPN nog dat Andijk helemaal geen zendmast nodig had vanwege andere frequenties en technische verbeteringen! Maar er zijn nog steeds tientallen klachten over het bereik! Hoe kan dat? Bij ons is het nu dus: eerst zien en dan pas geloven!”, aldus Gerrit van Keulen van de dorpsraad.

Vijfenzeventig machtigingen
Intussen zijn er 75 machtigingen binnengekomen bij de dorpsraad om de raad te machtigen een groepsklacht in te dienen van de Geschillencommissie Telecommunicatiediensten. “Dat gaat gewoon door, men kan ons nog steeds machtigen! We zijn het zat in Andijk dat we jarenlang aan het lijntje zijn gehouden door KPN! Dat moet nu maar eens afgelopen zijn!”

De zendmast staat gepland voor de Kleiakker, waar in 2014 KPN ook een mast wilde plaatsen.

Advertenties