Advertenties

Virtuele buurtpreventiegroepen tegen inbrekers werkt

image
Het aantal virtuele buurtpreventiegroepen in Nederland zoals Nextdoor en WhatsApp tegen inbrekers explodeert. Er zijn inmiddels zo’n 4100 geregistreerde buurtgroepen om elkaar te waarschuwen tegen verdachte figuren en/of situaties. Daarnaast bestaan er mogelijk nog duizenden ongeregistreerde.

In 2013 Andijk startte de Dorpsraad Andijk als eerste binnen de gemeente Medemblik een dergelijke buurtpreventiegroep.

In januari van dit jaar waren er nog zo’n duizend groepen in Nederland en nu ruim vierduizend. Dat houdt in dat elk uur er een groep bij komt.

De politie is blij met deze ontwikkeling. Volgens Sybren van der Velden, landelijk projectleider woninginbraak van de Nationale Politie, hangt  de daling van het aantal inbraken deels samen met de sterke opkomst van de dergelijke groepen.

Aanmelden
Wie wil deelnemen aan de Buurtpreventiegroep Andijk (Nextdoor) kan dat doen door op deze link te klikken en zich aan te melden. In samenwerking met de gemeente Medemblik zijn er op bepaalde plaatsen in het dorp borden langs de weg aangebracht waarmee passanten worden geïnformeerd dat er buurtpreventiegroep actief is in Andijk. In het najaar houdt de dorpsraad een speciale informatieavond voor deelnemers van de buurtpreventiegroep en belangstellenden.

Advertenties