Advertenties

KNRM Enkhuizen: Langdurige zoekactie op het IJsselmeer na vermoedelijk valse mayday

Reddingboot Watersport aan het zoeken. KNRM EnkhuizenDe KNRM reddingboten van Enkhuizen en Lelystad hebben afgelopen nacht drie uur lang gezocht na een mayday vanaf een jacht. Er werd uiteindelijk niets aangetroffen.

Rond twee uur kwam bij het Kustwachtcentrum een zwak marifoon bericht binnen van een jacht met motorstoring. Het dreigde hierdoor op de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad te verdagen. Hierna kreeg het kwc geen contact meer.

De KNRM reddingstations Enkhuizen en Lelystad werden gealarmeerd. Omdat niet duidelijk was waar het jacht zich bevond begonnen de boten van Enkhuizen met zoeken aan de noordzijde en die van Lelystad ging zoeken aan de zuidzijde van de dijk Enkhuizen-LelystadZoekpatroon van reddingboot Watersport. KNRM Enkhuizen
Tijdens het uitvaren van de reddingboten was er nog een keer een kort contact met het jacht, daarna werd niets meer vernomen.Zoekslagen van de SAR Helikopter. KNRM Enkhuizen
Omdat het in eerste instantie een serieuze melding leek en na een uur zoeken nog niets was aangetroffen alarmeerde het kwc ook nog een SAR Helikopter voor steun van uit de lucht.

Rond half zes, het was inmiddels al licht, is de zoekactie zonder resultaat beëindigd.

Omdat het vermoeden bestaat dat het gaat om een valse melding zal de politie gezien de ernst van de zaak hier verder onderzoek naar verrichten.

Advertenties