Advertenties

Vijftien boetes in één uur tijd bij rotonde Florasingel – Bovenkarspel

image
Op dit moment wordt tussen Heerhugowaard en Enkhuizen hard gewerkt aan de N23 Westfrisiaweg. Bouwbedrijf Heijmans – die het werk in opdracht van de provincie Noord-Holland uitvoert – werkt onder andere aan een nieuwe rotonde in Bovenkarspel, waar de Provincialeweg (N506) de Florasingel kruist.

Tot en met eind oktober 2016 kan het autoverkeer niet meer afslaan vanaf de Provincialeweg richting de Florasingel/Zuiderdijk. Andersom kan het verkeer vanaf de Florasingel/Zuiderdijk ook niet via de rotonde de N506 op rijden. Niet iedereen houdt zich aan deze nieuwe verkeersregels, de politie is daarom aan het handhaven. Afgelopen woensdag heeft de politie in één uur tijd maar liefst vijftien boetes uitgedeeld.

Niet afslaan

Heijmans werkt tot en met oktober aan de opwaardering van de rotonde en brengt onder andere voorbelasting aan. Hierdoor is onvoldoende ruimte beschikbaar voor het verkeer en ontstaat een onveilige situatie. Daarom kunnen niet alle richtingen open worden gehouden voor het verkeer. Ondanks het verbod op afslaan, omleidingsroutes en bebording, negeren veel automobilisten de aanwijzingen ter plaatse. Dit levert gevaarlijke situaties op, voor bijvoorbeeld fietsers en langzaam verkeer, maar ook voor wegwerkers en gemotoriseerd verkeer op de rotonde zelf. De komende periode zal de politie dan ook geregeld handhaven bij de Florasingel.

Alternatieve route

Verkeer vanaf Stede Broec richting Enkhuizen of Hoorn wordt omgeleid via de Raadhuislaan of via de Florasingel-Oostergouw-Westerbuurt. Verkeer vanaf de provincialeweg N506 richting Bovenkarspel, Oosterleek en Stede Broec wordt omgeleid via de Raadhuislaan. Ter plekke wordt de omleidingsroute aangegeven met gele borden.

Eerst de noordzijde, dan de zuidzijde

De huidige rotonde wordt opgewaardeerd naar een zogenaamde "turborotonde". Dit is een rotonde met twee rijstroken. Dat zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer. Daarnaast bouwt Heijmans hier een fietsbrug, zodat het fietsverkeer veiliger vanaf de Hout naar de Florasingel kan oversteken. Op dit moment is het bouwbedrijf bezig met het bouwen van de noordzijde van de nieuwe rotonde. Zodra deze af is, pakt ze de zuidzijde aan. Vanaf dan wordt het verkeer omgeleid via de noordelijke rijbanen van de nieuwe rotonde. Zodra ook de zuidzijde van de rotonde gereed is, wordt de gehele turborotonde opengesteld voor het verkeer. Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden de huidige fietsroutes blijven volgen.

Meer informatie?

Vragen over de N23 Westfrisiaweg of uitvoering? Neemt u dan contact op met het servicepunt Wegen en Vaarwegen van de provincie Noord-Holland op telefoonnummer: 0800-0200600, of via e-mail op: servicepunt@noord-holland.nl. Ook kunt zich aanmelden voor het ontvangen van voortgangsberichten over de werkzaamheden op www.n23westfrisiaweg.nl

N23 Westfrisiaweg

De provincie Noord-Holland zorgt met haar partners voor een nieuwe verbinding tussen Alkmaar en Enkhuizen, de N23 Westfrisiaweg. De verbinding verbetert de doorstroming van het verkeer, de verkeersveiligheid en leefbaarheid in de regio en bevordert de economie en werkgelegenheid. Meer informatie:www.n23westfrisiaweg.nl.

Advertenties