Advertenties

Aanhouding na diefstal boot | Politie zoekt eigenaar fiets | 38 km per uur te snel

image
Enkhuizen – Dinsdagochtend heeft de politie een 25-jarige man uit Enkhuizen aangehouden op het Dirk Chinaplein. Hij wordt verdacht van diefstal van een boot.

Rond 09:45 uur kwam er een melding binnen dat er een persoon in een bootje op het IJsselmeer was aangetroffen. De reddingsbrigade heeft het bootje naar de kade gesleept. De Enkhuizenaar die in het bootje zat, had een onsamenhangend verhaal over hoe hij daar terecht was gekomen.

De eigenaar van de boot, een 31-jarige man uit Enkhuizen, kwam aangelopen. Hij verklaarde dat de man de boot had gestolen en wenste aangifte te doen. De agenten besloten de man aan te houden. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Later op de dag mocht de man het bureau weer verlaten.

Politie zoekt eigenaar fiets

Zwaag | Bij een aanhouding van een verdachte in Zwaag (omgeving kruising Dorpsstraat / Porder), afgelopen dinsdag 5 juli, is een fiets in beslag genomen die vermoedelijk van diefstal afkomstig is. De verdachte had de fiets, die nog op slot stond, bij zich.

In het aangiftesysteem kon de politie nog geen aangifte vinden van de fiets en is dus op zoek naar de eigenaar van de fiets, zodat de zaak kan worden afgehandeld en de fiets weer terug kan naar de rechtmatige eigenaar. De eigenaar kan zich melden bij de politie: 0900 8844.

38 km per uur te snel

Slootdorp | Tijdens een snelheidscontrole op de Slootweg heeft de politie maandagmiddag zeven hardrijders aan de kant gezet en bekeurd. De hoogste snelheid bedroeg 118 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur

Advertenties