Advertenties

KNRM Enkhuizen: Binnenvaartschip maakt water

binnenvaartschip maakt water en slagzij. KNRM Enkhuizen
Een binnenvaartschip maakt woensdagmiddag slagzij door een lekkage. KNRM Reddingstation Enkhuizen voer uit en wist het schip van zinken te behoeden.

Het met zand geladen binnenvaartschip voer net de Krabbergatsluizen binnen toen het ernstig slagzij begon te maken. Na inspectie door de schipper bleek in de werkplaats halverwege het schip anderhalve meter water te staan, hij sloeg direct alarm bij het kustwachtcentrum.

De twee Enkhuizer reddingboten voeren binnen 8 minuten uit met meerder pompen aan boord. Ook commercieel hulpverleningsvaartuig Odin ging met een pomp ter plaatse.binnenvaartschip maakt water en slagzij. KNRM Enkhuizen.1

Met vijf pompen wist men het binnen komende water voor te blijven, de uiteindelijk vermoedelijke oorzaak bleek een defecte afsluiter te zijn. Toen dat probleem was verholpen daalde het waterpeil snel en was de situatie onder controle

Rijkswaterstaat en de politie hebben vervolgens het incident overgenomen.binnenvaartschip maakt water en slagzij. KNRM Enkhuizen.2

Door het inkomende water bleek een groot vat teerverf te zijn omgevallen in de werkplaats wat zich vermengt had met het binnen stromende water. Diverse overlevingspakken pompen slangen en de reddingboot zaten vervolgens onder deze substantie wat voor enige schade heeft gezorgd.

De reddingbootbemanning is na terug komst in het boothuis nog geruime tijd bezig geweest met schoonmaken.

Filmbeelden vind u op : https://www.youtube.com/watch?v=L_PIKuJu2wI

binnenvaartschip maakt water en slagzij. KNRM Enkhuizen.3

Foto’s en video © KNRM Enkhuizen

Advertenties