Advertenties

Binnenvaartschip gezonken op IJsselmeer

image

Op het IJsselmeer is vanmiddag een binnenvaartschip gezonken. Een opvarende raakte te water maar kon worden gered en is vanwege onderkoeling onder behandeling gesteld. Twee andere opvarenden waren nog aan boord van het schip en zijn opgevangen op een ander vaartuig.

image

De Kustwacht zegt dat er zes KNRM-reddingsboten en een reddingshelikopter ter plaatse zijn. en coördineert de hulpverlening.  Het binnenvaartschip bevond zich zo’n zes kilometer uit de kust bij van Stavoren. De oorzaak van het zinken is niet bekend. Wel bleken ook andere schepen o.a. op het Markermeer in problemen te zijn gekomen vanwege harde wind. Een van de schepen maakte wegens openstaande luiken al water waardoor reddingsboten uit Lelystad op dat schip afgingen.

Het is op die plek niet zo diep van het gezonken binnenvaartschip, volgens de Kustwacht. De stuurhut van het 110 meter lange schip steekt dan ook nog boven water uit. Het schip ligt wel in een vaargeul, volgens de Kustwacht levert het echter geen hinder op voor het scheepvaartverkeer. Wat het schip vervoerde is niet bekend.

image

Advertenties