Advertenties

Zoektocht naar sleper met motorproblemen op Markermeer

20160703a
WIJDENES – Beide reddingboten van Reddingstation Wijdenes zijn zondagmiddag ingezet voor een pas gekochte oude sleper met motorproblemen midden op het Markermeer.

Een oude sleper onderweg van Marken naar Enkhuizen kreeg zondagmiddag te kampen met motorproblemen midden op het Markermeer. Nadat eigenaar eerst zonder succes heeft gepoogd om de motor te repareren, heeft hij het Kustwachtcentrum om assistentie verzocht die de reddingboten van Wijdenes heeft gealarmeerd.

Omdat de eigenaar niet precies wist waar hij zat hebben de reddingboten zoekslagen gemaakt. Na 10 minuten zoeken was de sleper gevonden en is er een sleepverbinding gemaakt. Na een uur slepen is het vaartuig afgemeerd bij scheepswerf De Gier Maritiem in Enkhuizen.

20160703c
Foto’s KNRM Wijdenes

Advertenties