Advertenties

Fietser verongelukt in Opmeer | Klopjacht na inbraak | Verdachte aangehouden na uitgaan | Aanhoudingen i.v.m. drugs | Twee nieuwe aanhoudingen in witwasonderzoek | Rijbewijs ingevorderd op A7 | Motorrijder aangehouden na achtervolging

Opmeer – Een 46-jarige man uit Hoogwoud is vanochtend overleden na een botsing in Opmeer met een vrachtwagen. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Planetenlaan en de Pade. Volgens de politie wilde de vrachtwagenchauffeur vanaf de Planetenlaan de Pade oprijden.

Daar reed op dat moment de fietser. Waarschijnlijk bevond de fietser zich in een dode hoek van de vrachtwagen en werd hij niet opgemerkt door de chauffeur.

De verkeersongevallenanalysedienst van de politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld.

Klopjacht na inbraak

Hoorn – De politie ontving vanmorgen rond 6 uur een melding van een inbraak in de binnenstad van Hoorn. De politie zag twee verdachte personen op een scooter die er met hoge snelheid vandoor gingen. De achtervolging eindigde rondom de Slotenmaker/Brandwachter.

Hierna werd er gezocht naar de verdachte personen met een politie hond en een politie helikopter. Mocht u iets verdachts hebben gezien of andere informatie hebben met betrekking tot dit incident, bel dan politie Hoorn op 0900-8844

Verdachte aangehouden na uitgaan

Hoorn – De politie was vannacht meerdere malen actief op het Kerkplein te Hoorn. Er waren een aantal opstootjes waarbij mensen elkaar uitscholden of zelfs geslagen hadden.

De aanwezige agenten wisten de boel te controleren en rustig te krijgen.
Eén persoon bleef de confrontatie opzoeken met omstanders en de politie. Deze jongeman is aangehouden nadat agenten hem meerdere malen hadden gevorderd om weg te gaan. De man werd ingesloten op het politiebureau te Hoorn.

Aanhoudingen i.v.m. drugs

Hoorn – Donderdagmiddag was er sprake van vermoedelijk dealen van drugs aan de Noorderstraat. Naar aanleiding daarvan zijn een 20-jarige vrouw en een 25-jarige man aangehouden. In hun auto werden twee zakjes hash, twaalf zakjes weed en maar liefst 47 joints aangetroffen.

imageMeer dan genoeg om het duo als verdachten aan te merken. Bij de arrestatie vond de man het nodig om de agenten te bedreigen en beledigen. Uiteraard wordt dit meegenomen in het op te maken dossier.

Foto Politie Hoorn: de in beslag genomen drugs.

Twee nieuwe aanhoudingen in witwasonderzoek

Zwaag – In een witwasonderzoek, waarvoor op 17 december 2015 een toen 51-jarige inwoner van Zwaag werd aangehouden, heeft de politie dinsdag en woensdag twee nieuwe verdachten aangehouden.

Het gaat om twee mannen van 43- en 49 jaar, afkomstig uit Oosterblokker en Blokker. Zij worden verdacht van het faciliteren van witwassen. De politie onderzoekt of zij de 51-jarige man uit Zwaag hebben geholpen om zijn crimineel verdiende geld wit te wassen. De aangehouden verdachten zitten nog vast. De man uit Zwaag zit niet meer vast, doch is nog wel steeds verdachte in dit onderzoek.

Rijbewijs ingevorderd op A7

Wieringerwerf | A7 – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de A7 ter hoogte van Wieringerwerf het rijbewijs ingevorderd van een inwoner uit Hoogezand.

Motorrijder aangehouden na achtervolging

Kolhorn – Een 25-jarige man uit Hollands Kroon is donderdagavond aangehouden na vreemd rijgedrag, waarna de politie de achtervolging moest inzetten. De achtervolging eindigde in een doodlopende straat aan het Kerkepad.

Advertenties