Advertenties

Twee hulpverleningsacties op het IJsselmeer in dit weekeind

P1050353
Andijk, 3 juli 2016 – Dit weekeind is de uit vrijwilligers bestaande bemanning van KNRM reddingboot ’t Span twee keer in actie gekomen. Zaterdagmiddag voor een zeiljacht dat het roer verloren was en zondagmiddag voor een motorsailer met motorpech.

Zaterdagmiddag even na het middaguur werd de bemanning van ’t Span opgeroepen voor een zeiljacht dat op het IJsselmeer ten Noord-Oosten van Oude Zeug het roer was verloren en daardoor stuurloos geraakt. Samen met de tweede reddingboot van KNRM Medemblik, de Bernardine ging ’t Span terplaatse. Daar bleek inmiddels het bergingsvaartuig Odin het onfortuinlijke zeiljacht op sleeptouw te hebben genomen.

Zondag aan het begin van de middag werd de schipper van de Andijker reddingboot ’t Span via de havenmeester van de Jachthaven Andijk gewaarschuwd dat de schipper van een motorsailer op het IJsselmeer ten Noorden van Andijk met motorstoring kampte en om hulpverlening had verzocht. Ter plaatse gekomen werd een sleepverbinding gemaakt en werd de motorsailer naar de jachthaven van Andijk gesleept en daar afgemeerd.

Advertenties