Advertenties

Twee nieuwe aanhoudingen in witwasonderzoek

Zwaag – In een witwasonderzoek, waarvoor op 17 december 2015 een toen 51-jarige inwoner van Zwaag werd aangehouden, heeft de politie dinsdag en woensdag twee nieuwe verdachten aangehouden.

Het gaat om twee mannen van 43- en 49 jaar, afkomstig uit Oosterblokker en Blokker. Zij worden verdacht van het faciliteren van witwassen.

De politie onderzoekt of zij de 51-jarige man uit Zwaag hebben geholpen om zijn crimineel verdiende geld wit te wassen. De aangehouden verdachten zitten nog vast. De man uit Zwaag zit niet meer vast, doch is nog wel steeds verdachte in dit onderzoek.

Aanhouding
De financiële recherche van de politie Noord-Holland had in december 2015 een 51-jarige man aangehouden in zijn woning in Zwaag. Hij wordt verdacht van witwassen.

Er werd in vier panden in Hoorn, Zwaag en Oosterblokker onderzoek gedaan en in een woning in Spanje. Er werd onder meer beslag gelegd op een geldbedrag, kunst en een auto. Verder is er administratie van de verdachte in beslag genomen.
Bij de aanhouding van de verdachte werd het arrestatieteam ingezet. Een gespecialiseerd zoekteam van defensie assisteerde bij het zoeken in de woning van de verdachte. Eerder werd in dit onderzoek al voor ruim 1 miljoen euro aan verzekeringsgelden, grond en vastgoed van een 42-jarige verdachte in beslag genomen. De 51-jarige verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten en het onderzoek wordt voortgezet.

Advertenties