Advertenties

Dorpsraad Andijk: ‘Sloop pand en tankstation Kleingouw mogelijk dit jaar nog’

image
Andijk | APB – In een brief aan Avia Marees heeft de Dorpsraad Andijk uitdrukkelijk gevraagd wanneer het pand en het oude tankstation aan de Kleingouw 1 wordt gesloopt. In eerdere correspondentie met de directie van Avia Marees werd de dorpsraad meegedeeld dat de sloop van het pand vrijwel direct zou plaatsvinden nadat het nieuwe tankstation op het industrieterrein in gebruik zou worden genomen. Dat is niet gebeurd.

De dorpsraad somde de directie op welke toezeggingen het bedrijf eerder had gedaan richting dorpsraad maar dat er tot op heden niets is gebeurd. “Uiteraard nemen we daar geen genoegen mee en hebben dat ook expliciet aan de directie meegedeeld.”

Avia Marees meldde de dorpsraad vandaag dat de welstandscommissie akkoord is gegaan met het principeverzoek voor het bouwen van woningen op deze locatie en presenteerde de dorpsraad een impressie van de woningen.

image
“Het eind van de ontwikkeling komt in zicht”, schrijft een directielid aan de dorpsraad. “Kijkend naar de toekomst zal de Kleingouw er aanzienlijk op vooruit gaan. Helaas zijn wij afhankelijk van procedures die veel tijd in beslag nemen. De volgende stap in het proces is de daadwerkelijke aanpassing van het bestemmingsplan. De tijdsduur daarvan wordt mij helaas niet duidelijk na navraag bij de gemeente.”

Avia Marees berichtte de dorpsraad tevens dat men er naar streeft aan het eind van de vakantie een sloopmelding in te dienen bij de gemeente. Daaraan vooraf wordt er een asbestinventarisatie gemaakt. Avia Marees hoopt eind september een sloopopdracht te kunnen verstrekken waarna de sloop daadwerkelijk kan worden uitgevoerd.

“We zijn als dorpsraad voorzichtig optimistisch, maar gaan wel deze kwestie nauwlettend in de gaten houden. Aanvankelijk wilden we eerder een ludieke actie starten maar door omstandigheden kon dat niet doorgaan. Belangrijk is nu dat er vaart wordt gemaakt met het ontwikkelen van dit gebied en binnenkort hebben wij een gesprek met de wethouder en zullen we deze kwestie ook op tafel leggen.” aldus een woordvoerder van de dorpsraad. “Het wordt hoog tijd dat het centrum van Andijk op orde komt, want dit is allesbehalve een visitekaartje!”

Advertenties