Advertenties

Hoornse Woensdagmarkten gaan van start op 6 juli

WOENSDAGMARKT
De Hoornse woensdagmarkten worden dit jaar voor het 53e jaar op rij georganiseerd. Ooit begonnen als Hartje Hoorn Markten (met ambachtslieden en West-Fries volksdansen) zijn deze evenementen door de jaren heen geëvolueerd tot de huidige Woensdagmarkten met een wekelijks terugkerende basisinvulling en elke week een andere thema-invulling.

Iedere week is er tussen 10.00 en 17.00 uur in het hart van de binnenstad een grote markt (zo’n 100 kramen) met uitsluitend aanbieders van antiek en curiosa, kunst en gebruikte boeken, hobbyisten en ambachtslieden.

Op de Roode Steen wordt wekelijks een Proef- en Beleefmarkt georganiseerd waar bezoekers naar hartenlust kunnen proeven van biologische, duurzame en –vooral- heerlijke en eerlijke streekproducten.  Onze kok Marcel maakt de heerlijkste hapjes met groente uit eigen tuin en ingrediënten die op de markt worden verkocht. Onder de bijna 20 deelnemers vindt u vers gerookte paling, worst, kaas, taartjes en delicatessen en nog veel meer!

De thematisch ingevulde woensdagmarkten zijn dit jaar als volgt:

  • 6 juli – Moet je eens Hoorn! met platen- en CD-beurs en muzikanten uit heel Europa.
  • 13 juli – Creatief Hoor(n)! met reusachtige creatieviteitsmarkt, workshops en artiesten
  • 20 juli -  Hoornse Jungledag met heel veel kinderattracties
  • 27 juli  – Hoornse Beestenboel met Ponydag Hoorn, dierendemonstraties, kinderboerderij enz.
  • 3 aug. – Nostalgisch Hartje Hoorn met ringsteken voor authentieke aanspanningen, muzikanten, het historisch fietsgenootschap en nog veel meer!

Voor meer informatie over evenementen en activiteiten in de Hoornse binnenstad verwijzen wij u naar de website www.mooihoorn.nl

Tot ziens in Mooi Hoorn!

20150301_111445_HDR

Advertenties