Advertenties

IVN: Varen met verhalen | Imkerijdag in Egboetswater

Bijenkast 10-7-16   Fluistervaren 10-7-16
Varen met verhalen   Imkerijdag in Egboetswater
Onthaasten op zondag 10 juli met het IVN? Schipper Theo Ruiter neemt u mee in de (f)luisterboot om de natuur in de omgeving van het Streekbos vanuit de “Wilskracht” te verkennen. Het is de Biesbosch in het klein maar dan op z’n Streeks.   Aandacht voor bijen, hommels en andere zoemers die bloemen bestuiven. IVN West-Friesland doet mee aan de Landelijke Imkerijdagen 2016. Zondag 10 juli staat de poort van het Egboetsterrein aan de Liederik 15, 1678 JC in Oostwoud van 11.00 – 16.00 uur open.

Sommige gewone waterplanten blijken bijzondere kwaliteiten te hebben en riet is ook niet zo gewoon als het lijkt. De historie van de vaarpolder komt aan bod. Je kunt het zo gek niet bedenken of de enthousiaste West-Friese verteller weet er een verhaal over.

Verzamelen om 14.00 uur bij IVN in het Streekbos Paviljoen om van daaruit in de aangemeerde boot te stappen. Kosten € 2,50 volwassenen en € 1 voor kinderen. Tijdige opgave bij Theo Ruiter op 0228 515797 is nodig om mee te kunnen varen.

. Imker Willem Nijhuis 10-7-16

Foto’s bijenkast met imker Willem Nijhuis /  fluisterboot Wilskracht : Toos Brink

 

De bezoekers worden rondgeleid over het natuurleerpad door IVN-gidsen en welkom geheten door de imker met zijn bijenstal.

Imker Willem Nijhuis laat zijn bijenkap en bijenkasten zien. Hij vertelt over de bijenvolken, koningin, darren, werksters en honing. Honing is het voedsel voor de bijen en wordt voor menselijke consumptie en andere doeleinde gebruikt. Als vervanger krijgen de bijen vloeibare suiker aangeboden om de winter door te komen.

Terecht dat er zorgen zijn rondom de bijensterfte in het algemeen, want zonder insecten, o.a. bijen worden de bloemen van fruit, groente en andere zaden niet bevrucht. Ze zijn onmisbaar voor de voedselvoorziening van mens en dier.

Het Egboetje, dependance van IVN-West-Friesland is open voor publiek. Neem een kijkje naar de tentoonstelling over de natuur in de omgeving van dit knusse onderkomen. Of loop de grote ronde met de IVN-gids over het terrein naar de insectenhotels. Onderweg valt er vast het een en ander waar te nemen, natuur laat je verrassen!

Advertenties