Advertenties

Woninginbraak in Medemblik | Beroving | Snelheidscontrole

Medemblik – Op dinsdagmiddag werd er ingebroken in een woning aan de Bottelierstraat in Medemblik. De daders kwamen het pand via de achterzijde binnen. De achterdeur werd geforceerd.

Opvallend was, dat niet alleen de bovenverdieping, maar ook de zolder werd doorzocht. Uit de woning verdwenen een laptop en sieraden. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 13.00 en 15.00 uur.

Eventuele getuigen, die iets verdachts tussen deze tijdstippen hebben gezien in de Bottelierstraat, worden verzocht contact op te nemen met de politie op tel.nr. 0900-8844.

Beroving

Hoorn – Op dinsdagmiddag werd een 78-jarige vrouw uit Velsen-Noord van haar tas beroofd op het Kerkplein in Hoorn. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie op tel.nr. 0900-8844.

Omstreeks 12.10 uur kreeg de politie melding van een onwelwording. Een vrouw zou zijn gevallen. Ter plaatse bleek het echter om een beroving te gaan. De vrouw liep samen met een vriendin vanuit de tuin van de bibliotheek door het tunneltje naar het Kerkplein. Op een stenen muurtje zaten twee jongens die de dames vriendelijk groetten. Toen de vrouwen het tunneltje in liepen, werden zij gevolgd door de jongen. In het voorbijgaan roofden zij de tas van de vrouw, die hierdoor ten val kwam. De verdachten renden weg, maar lieten even verderop de tas al weer vallen. Vermoedelijk is er niet gestolen.

Het slachtoffer werd voor onderzoek en behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Zij heeft nog geen aangifte kunnen doen.

Snelheidscontrole

Wognum – Op woensdagmorgen hield de politie een snelheidscontrole op de Oosteinderweg in Wognum. Tussen 09.15 en 11.30 uur passeerden 370 voertuigen de controleplaats.

Hier geldt een maximum snelheid van 50 km per uur. In totaal kregen 45 bestuurders een bekeuring. Het overtredingspercentage kwam daarmee op 12 %. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De betrokken bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Advertenties