Advertenties

Taser | Hennepkwekerij opgerold

Hoorn – Op dinsdagmorgen hield de politie een 47-jarige man uit Hoorn aan op verdenking van het voorhanden hebben van een wapen.

Omstreeks 00.25 uur zag de politie op de Dr. C.J.K. van Aalstweg in Hoorn een personenauto rijden. De auto ging er met hoge snelheid vandoor.

Toen de politie de auto aan de kant had gezet, bleek in het opbergvak van het bestuurdersportier een zaklamp te liggen. De zaklamp was echter voorzien van een taser (elektroschockwapen). De politie nam het wapen in beslag. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hennepkwekerij opgerold

Zwaagdijk-oost – Op maandagavond deed de politie onderzoek in een bedrijfspand aan de Zaadmarkt in Zwaagdijk-Oost. De politie had melding gekregen dat in een verhuurd gedeelte van het pand mogelijk een hennepkwekerij zou zijn.

In een voormalige wasstraat vond de politie twee kweekruimtes waarin in totaal 1028 planten stonden. De politie nam de planten en de bijbehorende apparatuur (transformatoren, lampen, filters e.d.) in beslag. Bij controle bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom. Hierdoor was een gevaarlijke situatie ontstaan. Een houten plaat bleek gedeeltelijk weggebrand te zijn door oververhit geraakte transformatoren. Gelukkig was de brand niet verder gegaan. Liander besloot wel om de stroom naar het hele bedrijfspand af te sluiten.

De politie stelt een onderzoek in naar de huurder van het pand.

Advertenties