Advertenties

Save the date voor Hoornse Haven Concerten op zaterdag 3 september 2016

image
HET IS ONS GELUKT! Stichting Hoornse Havenconcerten heeft het voor de13e keer op rij voor elkaar gekregen om weer een fantastisch muziekprogramma aan te kunnen bieden aan muzieklovers in- en om Hoorn tijdens de Hoornse Havenconcerten. Op zaterdag 3 september 2016 worden jong en oud getrakteerd op een gevarieerd muziekprogramma vanaf de barkentijn Abel Tasman. Locatie: de Karperkuilhaven in Hoorn.

Het middag- en avondprogramma zijn gratis toegankelijk. De concerten vallen ook dit jaar samen met het Kunst en Cultuur weekend.

Ook dit jaar bestaat het programma uit zeer uiteenlopende muziekstijlen. Traditiegetrouw start het programma ’s middags met een band gericht op, en met medewerking van de talentvolle jeugd uit Hoorn. We zijn bijna rond met de artiest, en binnenkort publiceren wij zijn naam! Let op onze Facebook site.

Vanaf 20.00 uur: Hoofdact van het avondprogramma is het Matangi Quartet (strijkkwartet), sinds de oprichting in 1999 uitgegroeid tot een vaste speler op de klassieke muziek podia in Nederland en daarbuiten. Een greep uit het repertoire van deze avond: J. Brahms, G. Faure, C.Debussy.

Wij zijn supertrots op de medewerking van sopraan Francis van Broekhuizen en Ivo Janssen. Francis van Broekhuizen is cum laude afgestudeerd aan het Conservatorium, winnares van de Christine Deutekom Award en vermaard sopraan in tal van top opera gezelschappen. Ivo Janssen is Bach klavier specialist en sinds 1988 aangesloten bij het Concertgebouw. Ivo Janssen werkt samen met hedendaagse componisten zoals Louis Andriessen, Michiel Borstlap en begeleidt al meer dan 10 jaar een muzikaal programma met schrijfster/dichteres Anna Enquist.

Vanaf 21.30 uur: Uitsmijter van de avond is de oorspronkelijk uit Suriname afkomstige singer-song writer Sabrina Starke. Sabrina Starke combineert Folk, Soul, en Jazz en won menig Edison en tweemaal de Radio 6 Soul & Jazz Award – Best Single, 2015 en Best Album, 2013. Wij kunnen niet wachten op haar versie van ‘Daar in het kleine café aan de Haven’, traditiegetrouw gezongen ter afsluiting van het concert.

Advertenties