Advertenties

2 en 4 juli Summer Breek in Zeevang!

imageimage
Op 2 en 3 juli vormen de weilanden rond bezoekerscentrum De Breek in Etersheim (Zeevang) twee dagen lang het culturele hart van Laag Holland. Dan vindt de tweede editie van het intieme muziek-, theater- en kunstfestival voor het hele gezin Summer Breek plaats.

Summer Breek wil vooral een festival zijn voor oprechte liefhebbers van eigentijdse muziek, theater en beeldende kunst. Het wil de bezoekers prikkelen en verrassen en onontdekt talent en gedreven makers een podium bieden om nieuw werk te vertonen. Kampvuurconcerten, podiumoptredens, theater in het weiland, kunstprojecten, streekgebonden gerechten en kinderactiviteiten brengen een vleugje zomerse onbekommerdheid in de Zeevang.

Programma zaterdag 2 juli

Op zaterdag 2 juli zijn op het hoofdpodium Bewilder, De Kift & Rats on Rafts, Eriksson Delcroix met Bjorn Eriksson (Zita Swoon, Admiral Freebee) en Nathalie Delcroix, Holland Elektro, Vast Countenance en dj Robadope te bewonderen.

image

Op het Breek Even Punt, een tent waar je je emoties de vrije loop kan laten, kan je genieten van The Glücks, Drost & Zetzema, Yo!, VanOnder en verhalenverteller Peter Fiedeldij Dop (‘Dik Trom’). Hans Feld, Cor Dol en Marcus Soeters spelen ‘Roltrap naar de maan’ van Klein Orkest.

Op het singer-songwiterpodium spelen Clean Pete, Lowell’s Guards, Kees Vriend, het PX Songwriters Guild en Polder.

Programma zondag 3 juli

Op zondag 3 juli staan Maison du Malheur, Max Meser, The Miseries (met Tim Knol), AlascA, Raromski en de bekende festival-dj Ed Rock op het hoofdpodium.

image

In de BEP-tent vinden we zondag Electric Tears (afscheidsoptreden!), Kopvoeter, Engel & Daniël ft. Jawek Kamstra, De Volendammer Vishandel, Expreszo (theatersportworkshop) en Marjo Dames (‘Hansje Brinker’).

Op het singer-songwriterpodium kunnen we genieten van Pepijn Spijkerman, Joey Vriend en Nico Danenberg, Theo Sieben, Maarten Ebbers en de Medemens (primeur!) en Douwe Dijkstra en de sneue vertoning.

Op beide dagen treedt Café Chantant op in een eigen tent, ChanTent De Pleisterplaats, waarin het gezelschap steeds wisselende, korte shows vol Nederlandse liedjes brengt op het kruispunt van cabaret en kleinkunst.

Beeldende kunst

Op beide middagen zijn op het festival verschillende kunstenaars uit de omgeving aan het werk: de schilders Ruud Spil en Philine van der Vegte en de beeldhouwers Tom Verdegaal, Jans van Baarsen, An de Hollander en Ria Zomer. Bea Oudendijk en Dirk Best zijn er alleen op zondag.

Kinderprogramma

Onder leiding van Douwe Tadema kunnen kinderen twee middagen slootje scheppen, ze kunnen zelf een pizza beleggen en bakken in een steenoven en zich laten schminken. Ook wordt op het terrein een leuke speurtocht uitgezet. Op zondag kunnen ze verder waterbanen bouwen en hengelen naar citroenvisjes. Kees & Koos geven de allerjongste bezoekers een onvergetelijke eerste kennismaking met theater. Als SamCoaching je vraagt: "Wat is jouw Summer Breek?", dan kun je je antwoord invullen in een tekstballon en wordt dan door Sam gefotografeerd.

image

Op zaterdag zet Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier de evacuatiezolder neer en zondag komt Superhallo met de interactieve installatie ‘Knol d’Amour’, waarin de hoofdrol is weggelegd voor een aardappel. En natuurlijk is ook de visfiets van de Staalslagerij te bewonderen die de afgelopen weken door het festival is ingezet bij promotieactiviteiten.

100 jaar droge voeten

Thematisch haakt Summer Breek dit jaar aan bij de herdenking van de watersnoodramp van 1916 en de viering van 100 jaar droge voeten, onder meer met het project ‘100 paar droge voeten’. Gooi je oude schoenen vooral niet weg, maar neem ze mee!

image
Kamperen

Speciaal voor Summer Breek biedt Camping De Eenhoorn in Schardam een kampeerarrangement aan. Daar zijn ook fietsen te huur.

Tickets

Tijdens het festival betaal je aan de kassa € 17,50 voor een dagkaart, € 27,50 voor een passe-partout en € 7,50 voor een kinderkaart. Maar je kunt je kaarten ook tegen gereduceerd tarief aanschaffen via de website www.summerbreek.nl. Dagkaarten kosten in de voorverkoop € 12,50, passe-partouts € 20 en kinderkaarten € 5.

Uitgebreide informatie over het programma, het kampeerarrangement en het vervoer van en naar het festivalterrein vind je eveneens op deze website.

Beeldmateriaal aangeleverd Wijnand Visser

Advertenties