Advertenties

IVN West-Friesland: Biodiversiteit in de stad | Ogen op steeltjes

Groen Enkhuizen 2-7-16

 

Bruin zandoogje op kleine klis 3-7-16

Biodiversiteit in de stad

 

Ogen op steeltjes

IVN West-Friesland organiseert zaterdagavond 2 juli om 19.00 uur in Enkhuizen een wandeling met als thema biodiversiteit in de stad. IVN natuurgidsen laten toehoorders graag de natuur beleven. Kan dat ook in de stad?  Hoe is het met de biodiversiteit in de stad Enkhuizen?  Waarom is biodiversiteit zo belangrijk voor planten en dieren, maar ook voor ons mensen?

Wat betekent een hoge biodiversiteit voor het voortbestaan van het leven, voor de duurzaamheid ervan. En wat voor rol speelt natuur in de stad voor een prettig leefklimaat, zeker met het oog op toekomstige klimaatverandering.

 

Wandel zondag 3 juli mee met IVN-gids Carla Moonen langs kruidenveldjes, mooie bomen en warrige struiken in Het Streekbos. Start van deze gratis excursie voor volwassenen en grotere kinderen is om 14.00 uur bij het IVN in het Streekbos Paviljoen Bovenkarspel. Een bijdrage in de bus is welkom.

Geen bloem, struik of boom is gelijk. Maar door te letten op het silhouet leert men verschillende bomen ontdekken, evenals de vormen en kleuren van de bloemen en knoppen onderscheiden.

De IVN-gidsen Astrid en Geert laten u kennis maken met een andere kijk op gewone dingen: wat doet de temperatuur, fijnstof en het vele water met het groen in de stad, is er leefbaarheid voor dieren zoals insecten tussen beton of groen? Hoe kan meer groen de leefbaarheid verbeteren voor de bewoners? Is er meer afname dan toename van soorten dieren en planten in de toekomst? Duurzaamheid of biodiversiteit gaat niet specifiek om Enkhuizen maar geldt voor iedere stad of dorp of industrieterrein.

De gratis stadswandeling voor volwassenen en grotere kinderen start om 19.00 uur vanaf het NS station. Reken op een wandeling van ruim een uur waar men zich vooraf moet aanmelden bij Geert Veldhuis, telefoon 06 526 183 72.

 

De specifieke kenmerken zoals de geur, zaadvorming en voorkeur van insecten komen tijdens deze zomerwandeling van ongeveer anderhalf uur aan bod. Geniet van de mooie plekken in het Streekbos en steek onderweg ook wat natuurkennis op van Carla, een kundige hobbyist op dit gebied.

Ecoproject 3-7-16

Foto Ecoproject en Bont zandoogje op Kleine klis: (Het Bonte zandoogje is een veel voorkomende bosvlinder). Foto Mooi Enkhuizen, Toos Brink

Advertenties