Advertenties

Dorpsraad: “Met wie heeft de wethouder gesproken over het mobiele bereik in Andijk?”

gsmbereikandijk
Andijk | APB – De Dorpsraad Andijk is op z’n zachtst gezegd verrast door de uitspraken van wethouder Hans Tigges (D66) over het  mobiele bereik in Andijk. Gisterenavond meldde de wethouder aan de leden van de raadscommissie dat het goed gaat met het bereik in Andijk en dat providers voor verbeteringen hebben gezorgd. Er zouden ook geen klachten meer zijn in de laatste drie maanden, aldus de wethouder.

KPN
De dorpsraad weet niet hoe de wethouder aan zijn beweringen komt want in een telefoongesprek vanochtend met KPN werd andermaal bevestigd dat het er nog steeds slecht aan toe gaat in Andijk, op alle netwerken zelfs: 2G, 3G en 4G. Dat wordt ook door KPN Webcare bevestigd aan de voorzitter van de dorpsraad.

KPN is degene die zendmasten plaatst en met andere providers contracten aangaat om een plek op die zendmast te huren. “Dat vinden ze te duur… De wethouder had ook even kunnen kijken op internet waar je zogeheten dekkingskaarten kunt vinden. Zo ook die van KPN. Daarop is te zien of er witte vlekken zijn in een bepaald gebied, zoals in Andijk het geval is.”

Extra zendmast
KPN wilde aanvankelijk een extra zendmast plaatsen aan de Kleiakker. Maar dat vind KPN bij nader inzien te duur en zag af van dit plan terwijl het al in een zeer ver gevorderd stadium was; er diende alleen nog een bouwvergunning te worden aangevraagd.

Minister Kamp
De kwestie is ook nog ter sprake gekomen in de vaste Kamercommissie van economische zaken. Andijk werd nog genoemd naast andere gemeenten die last hebben van slecht bereik. Minister Kamp nodigde burgemeesters van gemeenten (veelal grensgemeenten in het oosten van het land) waar sprake is van slecht bereik uit om op het ministerie te komen om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

‘Met wie heeft de wethouder gesproken?’
“Het probleem is dat Andijk eigenlijk ook een grensplaats is. Ten noorden van Andijk is er alleen maar water. Was dat land geweest dan had daar een zendmast gestaan die het bereik zou verbeteren. Dat is nu dus niet het geval, Andijk ligt op de grens van land en water en daarom was het aanvankelijk de bedoeling een extra zendmast te plaatsen aan de Kleiakker. Het is dan ook uiterst vreemd dat de wethouder nu beweert dat de problemen over zijn, dat de providers verbeteringen hebben aangebracht en dat er niet meer wordt geklaagd vanuit de bevolking. We zijn dan ook zeer benieuwd met wie de wethouder heeft gesproken,” aldus Gerrit van Keulen van de dorpsraad. “Of moeten we elke week bij de gemeente melden dat er problemen zijn met het mobiele bereik?”

Netwerk valt weg
De klachten die er zijn hebben niet alleen te maken met slechte bereikbaarheid (niet kunnen bellen of gebeld kunnen worden), maar ook het wegvallen van netwerken en gesprekken die afgebroken worden. Het gaat niet alleen om bellen binnenshuis, ook op straat doen deze problemen zich voor. “Deze problemen doen zich al jaren voor! En nu zou dat opeens opgelost zijn en pas bekend worden na een vluchtige mededeling in de raadscommissievergadering?!”

image

Door heel Nederland heeft KPN duizenden antennes geplaatst om zoveel mogelijk bereik te realiseren. We zoeken voortdurend naar geschikte locaties – ook in samenwerking met andere mobiele providers – en sluiten daar voor een bepaalde periode contracten af om antennes te plaatsen. Het is echter onmogelijk om 100% dekking te hebben. Er zijn altijd gebieden waar het bereik tijdelijk wegvalt of waar het niet uit kan om antennes te plaatsen. KPN herkent de vraag naar een beter bereik en vandaar ook dat KPN in die gebieden investeert om het bereik te verbeteren. Helaas gaat het uitvoeren daarvan niet zo snel als wenselijk. Het proces daarheen is helaas heel erg afhankelijk verschillende factoren.

Voor klanten in zulke situaties proberen we altijd een passend oplossing te zoeken waar mogelijk maar ook dat is niet altijd gemakkelijk te vinden of mogelijk. Dit zijn taken die wat meer specialisatie vergt waardoor het niet door iedereen mogelijk is om op te lossen. Daarvoor is er een speciale afdeling die zich hiermee bezighoudt.

Foto 231232Foto 231233Foto 231234Foto 231235
De witte vlekken op de dekkingskaarten (van KPN) geven voor vandaag aan waar er geen dekking is, maar door allerlei andere factoren kan het morgen weer anders zijn. Door een extra zendmast te plaatsen kunnen deze witte vlekken worden opgeheven. Maar KPN vindt dat te duur.

Advertenties

Eén reactie

  1. Dit probleem is al jaren bekend en de mensen hebben al jaren teveel betaald in Andijk want je kan sinds kort pas een reductie op je abonnement krijgen maar de jaren ervoor zijn we bedrogen en KPN heeft zelf aan gegeven sinds 2014 dat ze geen goed bereik hebben maar dit wisten ze al eerder heb daar een mail van. En de afgelopen week was het helemaal drama ben in een gesprek met mijn moeder 3 keer uit gegooid en ook bij andere gesprekken die ik deze week had, en het maakt niet uit waar je gaat staan om goed bereik te hebben. vr gr r de goede

    Like

Reacties zijn gesloten.