Advertenties

Veteranendag gemeente Medemblik 2016, een terugblik en vooruit kijken

Foto veteranendag 2016
Wognum | APB – Woensdagmiddag 15 juni organiseerde de gemeente Medemblik de lokale veteranendag voor oudgedienden en militairen in actieve dienst die zijn uitgezonden naar oorlogssituaties. Burgemeester Frank Streng heette de aanwezigen van harte welkom. Hij dankte de veteranen voor hun bijdrage aan onze bevrijding, vrede en veiligheid, nu en in het verleden. En keek vooruit naar de invulling van veteranendag in de toekomst.

De aanwezigen hebben een gezellige middag gehad waarbij waardering en ontmoeting centraal stonden. De burgemeester benadrukte nogmaals hoe belangrijk veteranendag is: “Het verhaal van toen en de verhalen van nu blijven belangrijk. De thema’s vrede en veiligheid zijn actueler dan ooit en onze veteranen zijn de ambassadeurs hiervan. Nog slechts een half procent van onze bevolking heeft bijvoorbeeld de Tweede Wereldoorlog als volwassene meegemaakt. Dat is ook de reden dat binnen de gemeente Medemblik wordt nagedacht over nieuwe en andere invullingen van de Medemblikse veteranendag. Met als doel een brug te slaan tussen heden en verleden. Tussen oude en jonge veteranen. Tussen veteraan en samenleving. Een dag om veteranen te eren en te respecteren. En daarbij natuurlijk volop de gelegenheid voor veteranen elkaar te ontmoeten.”

Het merendeel van de aanwezigen dit jaar is oudgediende. Medemblik wil graag de traditie van veteranendag graag in stand houden door ook de jongere generatie veteranen interesseren te komen. Medemblik zou graag de veteranen zelf betrekken bij de invulling van deze belangrijke dag en verkent daarom verschillende mogelijkheden voor de veteranendag in de toekomst.”

Advertenties