Advertenties

Medemblikker promotieteam ‘Afval scheiden’ op pad

20160615 Foto_actie de wijk in_Abbekerk2
Woensdagmiddag 15 juni ging een eerste HVC promotieteam langs de deuren om met inwoners van Medemblik in gesprek te gaan over het scheiden van afval. Deze actie ‘De wijk in’ sluit aan bij de komst van de container voor plastic verpakkingen, blik en lege pakken. Wethouder Hans Tigges (links vooraan) ging namens de gemeente mee op pad.

De actie ‘De wijk in’ wordt ook gehouden op zaterdag 18, woensdag 22 en woensdag 29 juni en vindt in meerdere kernen van de gemeente plaats. Het promotieteam bestaat uit medewerkers van HVC. De gesprekken aan de deur gaan over het scheiden van plastic, blik en pak, waarom dit belangrijk is, wat er allemaal in de bak mag, hoe het wordt verwerkt en wat ervan wordt gemaakt. Inwoners kunnen ook bij het team terecht voor praktisch advies.

Plastic, ik doe mee!

Een gezin heeft gemiddeld elke week een vuilniszak vol plastic verpakkingsmateriaal. Hier komen nu de lege pakken sap en zuivel en het blik nog bij. Door dit apart te houden van het andere afval, kan het worden hergebruikt. Tijdens de gesprekken krijgen de bewoners een folder waarin staat wat nu precies in welke bak mag en een pen van gerecycled plastic met de tekst “Vroeger was ik een pak vla, nu ben ik een pen”.

Plastic-container

Alle huishoudens met een container voor restafval en groente-, fruit- en tuinafval (gft) krijgen de container voor plastic, blik en pak. Voor 18 juni krijgt het grootste gedeelte van gemeente Medemblik deze extra container. De kernen Wognum, Medemblik en een deel van Wervershoof krijgen de plastic-container tussen 5 en 17 september. De gemeente en HVC willen het inwoners makkelijker maken om afval te scheiden. Want door afval goed te scheiden, blijven waardevolle grondstoffen behouden waarvan weer nieuwe producten kunnen worden gemaakt.

Afvalkalender en app

Het nieuwe inzamelschema is te vinden op de digitale afvalkalender van HVC op www.hvcgroep.nl en via de gratis afval-app van HVC. De app is beschikbaar voor iOS en Android

Advertenties