Advertenties

Andrea van Langen reikt buurtpreventiestickers uit in Andijk

Foto 231181
Soms kunnen simpele oplossingen grote resultaten bereiken: een buurtpreventiegroep van buurtbewoners die gezamenlijk hun wijk veiliger maken is zo’n oplossing. Op diverse plekken in de gemeente zijn inmiddels groepen mensen actief die elkaar op de hoogte houden van verdachte omstandigheden: niet zelden smoort de extra alertheid criminaliteit vroeg in de kiem. Dat doen ze met behulp van een Whatsappgroep of, zoals in Andijk met de speciale buurtapp Nextdoor.

Met name in de bestrijding van woninginbraken hebben deze groepen hun dienst bewezen. Die vorm van criminaliteit komt helaas nog veel voor in de gemeente. De VVD verafschuwt de schoften die niet met hun klauwen van andermans spullen kunnen afblijven. Daar kan niet hard genoeg tegen worden opgetreden. De VVD wil daarom zijn waardering uitspreken voor iedereen die zijn steentje bijdraagt aan een veiligere omgeving.

image
De afgelopen week heeft VVD-Statenlid en –raadslid Andrea van Langen aan Gerrit van Keulen van de Dorpsraad Andijk die de Andijker buurtpreventiegroep Nextdoor opzette, een stapel waarschuwings-stickers aangeboden. Dit zijn stickers met dezelfde afbeelding als de bekende straatbordjes van de buurtpreventiegroep, te plakken op de deur of het raam. De stickers zijn dus neutraal, zonder partijlogo. Inmiddels zijn naast Andijk ook groepen in Abbekerk, Medemblik en Wervershoof voorzien van stickers.

Bent u ook lid of beheerder van een buurtpreventiegroep en geïnteresseerd in de gratis stickers? Stuur dan een mail naar secretariaat.vvdmedemblik@gmail.com Ook kunt u ons uiteraard mailen met goede tips of suggesties over hoe we de gemeente veiliger kunnen maken.

Advertenties