Advertenties

Dieven crashen op de vlucht | Straatroof Enkhuizen | Verdachte huiselijk geweld aangehouden | Ongeval N302

Lutjebroek – Op maandagavond hield de politie een 43-jarige man uit Zwaag aan wegens diefstal van kentekenplaten.

Omstreeks 20.00 uur kreeg de politie melding dat twee mannen kentekenplaten hadden gestolen bij een autobedrijf aan de Wijzend in Grootebroek. De mannen waren er vandoor gegaan in een snelle personenauto.

Op de Raadhuislaan kwam de politie de bewuste auto tegen. Er volgde een achtervolging in de richting van Lutjebroek. De auto liep steeds verder uit en verdween op een gegeven moment uit het oog. Wel werd er een rookwolk zichtbaar. Het bleek dat de auto met de dieven een ongeluk had gehad op de P.J. Jongstraat in Lutjebroek.

Bij het ongeval trof de politie de verdachte, de vermoedelijke passagier. Hij werd aangehouden en door de politie begeleid naar het ziekenhuis voor behandeling. De bestuurder van de auto was er vandoor gegaan. Getuigen hadden gezien dat hij aan de overzijde uit een sloot klom en tussen kassen verdween. Een zoektocht, waarbij ook een politiehond werd ingezet, leverde niets op.

De politie onderzoekt nog de diefstal van benzine in Grootebroek die door de inzittenden van de auto zou zijn gepleegd en een aanrijding die onderweg heeft plaatsgevonden. Ook stelt de politie een onderzoek in naar de identiteit van de bestuurder.

Straatroof Enkhuizen

Enkhuizen – Zondagavond laat, rond middernacht, is een jonge vrouw op de Kastanjelaan in Enkhuizen van haar mobiele telefoon en portemonnee beroofd door twee jonge mannen. De politie zoekt getuigen.

Ongeval N302

N302 – De politie ontving in de vroege morgen een melding van een ongeval tussen twee vrachtwagens. Ter plaatse bleek een chauffeur geremd te hebben omdat er papier uit zijn cabine naar buiten vloog en een andere vrachtwagen reed achterop de eerste vrachtwagen.

Het letsel bij de personen lijkt gelukkig mee te vallen. Het ambulance personeel onderzoekt 1 bestuurder.

De politie probeert de weg zo spoedig mogelijk vrij te maken. 1 vrachtwagen zal getakeld moeten worden.

Verdachte huiselijk geweld aangehouden

Hoorn – De politie begon de nacht met een melding van huiselijk geweld. Een vrouw was haar woning uit gevlucht uit angst voor haar ex. Ze wilde geen aangifte doen tegen hem maar na onderzoek bleek haar ex nog gezocht te worden voor een andere politieregio. De man zou zonder vaste woon/verblijfplaats zijn.

De politie reed naar de woning toe waar de man binnen zou zitten en kwam de man onderweg tegen. De man vluchtte weg maar kon na een korte achtervolging aangehouden worden. De aangehouden persoon is overgebracht naar de politie in Zaanstreek Waterland

Advertenties