Advertenties

Chemo van uw Taxussnoeisel – Medicijn tegen kanker

imageHet snoeiseizoen voor de Taxus is hét moment om met uw snoeiafval bij te dragen aan de productie van kanker bestrijdende geneesmiddelen.
Dit doet u door de taxusscheuten tussen 15 juni en 31 augustus in te leveren bij de gemeentewerf.

Medicijn tegen kanker

De Taxus Baccata bevat een belangrijke grondstof voor chemokuren. Van de stichting ‘Vergroot de Hoop’ krijgt de gemeente een financiële vergoeding voor de ingeleverde Taxus. Vorig jaar heeft de taxusinzameling, €300 opgebracht. Dit schenkt de gemeente Medemblik samen met de opbrengst van dit jaar, aan een goed doel. Kent u een goed doel, dat te maken heeft met kanker, en dat deze bijdrage goed kan gebruiken? Laat het de gemeente weten via info@medemblik.nl.

Lever het snoeiafval in

Vang het snoeisel apart op in een doek of zeil. Verzamel de jonge taxusscheuten in lengtes van maximaal 30 centimeter. Lever dit snoeiafval in bij een gemeentewerf: Wervershoof (Nijverheidsweg 16), Medemblik (Dissel 7b) of Wognum (Raadhuisplein 2). Dit kan op maandag t/m donderdag van 8.00 tot 16.00 uur en vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur.

Andijkers kunnen terecht bij de Dorpsraad Andijk, Witte Valkstraat 12, bel dan even voor een afspraak: 0228 751 898 (bereikbaar op werkdagen tussen 13-18 uur). Die zorgt ervoor dat het weer op de juiste plek komt.

Advertenties