Advertenties

Minder brievenbussen in Andijk

image
Andijk | APB – Andijk telt momenteel 12 brievenbussen verspreid over het dorp. Wil je weten waar ze staan kijken dan op de locatiewijzer van PostNL. Het postbezorgingsbedrijf is echter van plan om ongeveer de helft van de brievenbussen weg te halen omdat volgens eigen zeggen er maar weinig gebruik wordt gemaakt van de brievenbussen. Dit geldt niet alleen voor Andijk maar voor heel Nederland.

PostNL zegt hierover: “We merken dat er in Nederland steeds minder post wordt verstuurd. Onze chauffeurs die de brievenbussen legen, komen daardoor steeds meer brievenbussen tegen waar nauwelijks of niets meer in zit. Vaak zijn dit dezelfde brievenbussen en worden dus eigenlijk (bijna) niet meer gebruikt. Deze brievenbussen gaan we verwijderen of verplaatsen naar een andere locatie waar meer mensen komen en dus de brievenbus vaker kunnen gebruiken. Denk hierbij aan locaties zoals supermarkten, trein- of busstations en locaties aan het begin van een woonwijk.”

In de praktijk betekent dit:

  • Dat PostNL brievenbussen verplaatst naar plaatsen waar veel mensen vaak komen. 
  • Dat PostNL  brievenbussen verwijdert die niet of nauwelijks worden gebruikt. 
  • Dat PostNL brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen niet worden verplaatst of verwijderd. 
  • Dat PostNL de afstandseis hanteert voor brievenbussen die de Postwet ons voorschrijft.

Wanneer?
Voorlopig is Noord-Holland (en dus Andijk) nog niet aan de beurt. In de komende tijd worden in de provincies Flevoland, Zeeland, Limburg, Groningen en Noord-Brabant de eerste brievenbussen weggehaald. Naar verwachting komt Noord-Holland pas in 2017 of later aan de beurt.

Hoeveel brievenbussen in Andijk worden verplaatst of weggehaald is nu nog niet bekend. IN het verleden zijn hier al diverse brievenbussen weggehaald door PostNL omdat er maar weinig gebruik van werd gemaakt.

Foto © C.A.P. Andijk – Brievenbus op de hoek Murillolaan / Proserpinestraat in Andijk

Advertenties