Advertenties

Op vakantie? Gebruik social media verstandig!

imageHet is verstandig als je niet op social media vertelt wanneer je op vakantie gaat. Het spreekt voor zich waarom: wanneer je vertelt dat je dan en dan op vakantie dan laat je eigenlijk aan iedereen die het kan lezen weten dat er dan niemand thuis is.  Daarmee maak je het inbrekers te makkelijk! 

Niet alleen je vrienden lezen mee, ook de contacten van je vrienden kunnen meelezen, met name als zij reageren op je status op Twitter of Facebook. En daar kan zomaar iemand tussen zitten die wel een extra centje kan gebruiken, aldus de politie.

imageNog steeds van mening dat het allemaal wel meevalt? Google maar eens op ‘ik ga op vakantie twitter’ en lees het aantal posts van mensen met vakantieplannen. Als jij het kan, kan een potentiële inbreker het ook!

Maar er is meer wat je niet moet doen. Zo zijn er mensen die hun hardloop- en fietsroutes delen met de buitenwereld Daaruit leiden dieven waar mensen wonen. In regionale media waarschuwt de politie ook daarvoor.

Met trots tonen sommige gebruikers ook hun dure racefiets. Het is eigenlijk een advertentie voor inbrekers: “Kijk, ik heb een hele dure racefiets…” Als je veel van dit soort informatie deelt op social media dan ontstaat er ook een patroon van de tijden dat je niet thuis bent en hoelang je gemiddeld genomen weg bent.

Wees slimmer en maak het inbrekers niet te makkelijk, houd dit soort informatie voor jezelf, deel het niet met anderen en bekijk je instellingen op social media of je daar niet wat aan kunt veranderen zodat onbekende niet mee kunnen kijken!

Advertenties