Advertenties

Toe- en afrit 7 (Avenhorn) dicht tussen 30 mei en 6 juni

imageimage
Als onderdeel van de N23 Westfrisiaweg wordt het wegdek van de A7 op een aantal plekken hersteld. Tussen 30 mei en 6 juni vinden daarom weekend- en nachtwerkzaamheden plaats en gaan de toe- en afrit 7 (Avenhorn) vanaf 30 mei tijdelijk dicht.

Nachtwerkzaamheden
Van 30 mei tot en met 3 juni voert Heijmans de voorbereidende werkzaamheden voor het herstel uit. Deze werkzaamheden vinden plaats in de nacht (tussen 20.00 uur en 05.00 uur).

Weekendwerkzaamheden
Na de voorbereidende werkzaamheden voert het bouwbedrijf van 3 juni 19.00 uur tot en met 6 juni 05.00 uur herstelwerkzaamheden uit. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de voegen en het opnieuw asfalteren van twee brugdekken op de A7.

Verkeershinder
Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren is toerit 7 (Avenhorn) richting Den Oever van 30 mei tot en met 2 juni dagelijks dicht tussen 20.00 – 05.00 uur. Vervolgens gaan van 4 juni 01:30 uur tot en met 6 juni 05:00 uur toerit 7 (Avenhorn) richting Den Oever en afrit 7 (Avenhorn) vanaf Den Oever dicht.

Verkeer vanaf Avenhorn richting Hoorn en Leeuwarden wordt omgeleid via de Venneweg – Berkhouterweg. Verkeer vanaf de A7 richting Avenhorn – Scharwoude – Berkhout en Hoorn-West wordt omgeleid via de toe- en afrit 8 (Hoorn) richting Amsterdam. De omleidingsroutes worden ter plekke en tijdig met borden aangegeven. De extra reistijd bedraagt 10-15 minuten. Zie voor de omleidingsroute ook bijgevoegde kaart.

Eén rijbaan dicht
Daarnaast is van 4 juni 01:30 uur tot en met 6 juni 05:00 uur de rechterhoofdrijbaan van de A7 tijdelijk afgesloten. Van de hoofdrijbaan links wordt één rijstrook voor de richting Den Oever en één rijstrook voor de richting Amsterdam, zodat het autoverkeer doorgang kan blijven vinden.
Verkeer vanuit Amsterdam richting Avenhorn kan hierdoor niet direct afslaan bij Avenhorn en wordt omgeleid via de toe- en afrit 8 (Hoorn). Om de A7 vanuit Avenhorn op te komen worden automobilisten via de Vennenweg en de Berkhouterweg richting de toerit A7 richting Hoorn geleid.

Op maandagochtend 6 juni om 06.30 uur is zowel toerit 7 (Avenhorn) richting Den Oever als afrit 7 (Avenhorn) vanaf Den Oever en beide rijbanen weer open voor verkeer.

Advertenties