Advertenties

Nieuwe zuidelijke rotonde bij kruising N302 – Noorderboekert in gebruik

 image Vanaf 3 juni rijdt het verkeer bij de kruising van de N302 met de Noorderboekert over een nieuw aangelegde rotonde: de nieuwe zuidelijke rotonde in de aansluiting Noorderboekert voor de toekomstige N23 Westfrisiaweg.

Hierdoor komen de huidige hoofdrijbaan en het kruispunt vrij van verkeer zodat bouwbedrijf Heijmans kan beginnen met de opwaardering van de N302, de toekomstige N23 Westfrisiaweg. De rotonde vormt in de toekomst een verbinding met de hoofdrijbaan en de Noorderboekert. Medio juli zal ook de noordelijke rotonde in gebruik worden genomen.

Nachtwerkzaamheden
Van 30 mei tot en met 3 juni  vinden er nachtwerkzaamheden plaats (tussen 20.00 uur – 05.00 uur). Dan sluit Heijmans de nieuwe zuidelijke rotonde aan op de N302. Werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van asfalt en markeringen en het plaatsen van een verkeerslicht voor de (brom)fietsoversteek. Heijmans werkt in de nacht, om het verkeer zo min mogelijk te hinderen.

Als onderdeel van deze nachtwerkzaamheden wordt van 30 mei 20.00 uur tot en met 31 mei 05.00 uur een deel van de Noorderboekert afgesloten voor zowel gemotoriseerd als fietsverkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Oudijk-Rijweg-De Strip- De Marowijne-Ootergouw-Zwaagdijk. De omleidingsroute wordt ter plaatse met bebording aangegeven. De extra reistijd bedraagt ongeveer 5-10 minuten.

Toekomstige situatie
De N23 Westfrisiaweg gaat straks over de Noorderboekert heen. De kruisingen met de op- en afritten worden uitgevoerd met rotondes. De zuidelijke rotonde is nu af.

Afbeelding boven – Driedimensionale weergave aansluiting Noorderboekert

image

Afbeelding  – Driedimensionale weergave vrijliggende fietsverbinding Noorderboekert

Onder het aan te leggen viaduct komt aan beide zijden van de weg een vrijliggende fietsverbinding.

Met dank aan de Provincie Noord-Holland.

Advertenties