Advertenties

Festival Hoorn – Oude Muziek Nu 2016 presenteert: Kaap Hoorn en Gevaarlijke Vrouwen

Anton Greefkes hr
Het Festival Hoorn-Oude Muziek nu 2016 vindt plaats van vrijdag 3 t/m zondag 5 juni 2016, op verschillende locaties in het centrum van Hoorn. En… u kunt meevaren met De Halve Maen!

Het festival presenteert zich met een mooi programma rond dit thema: Música Temprana met muziek uit de tijd van Columbus, Gevaarlijke Vrouwen met aria’s en cantates van Händel, vocaal mannenkwartet La Notte met Waterwonder, Key2Singing met de opera Tolomeo e Alessandro van Domenico Scarlatti, muziek uit de late middeleeuwen van o.m. Johannes Ciconia, een programma met werk van de Nederlandse componist Cornelis Schuyt (overleden in 1616, het jaar van Kaap Hoorn!) en het slotconcert door het befaamde Utrechtse ensemble Camerata Trajectina met liederen over Kaap Hoorn en de Westindische Compagnie. Verder zijn er stadswandelingen door gidsen van Oud Hoorn, inleidingen door deskundigen van de Vereniging Kaap Hoorn-vaarders en als klap op de vuurpijl muzikale vaartochten met de Halve Maen op zaterdagmiddag 4 en zondagmiddag 5 juni. Er zijn nog enkele plaatsen vrij!

Niet in de folder, inmiddels wel op de website:

Slotconcertmannenkoor zingt met Camerata Trajectina
Tijdens het slotconcert ‘Met Gods Zegen’ van Camerata Trajectina (zondag 5 juni, 16.45 uur) zingt het speciaal samengestelde Slotconcertmannenkoor met een aantal liederen mee. Het koor wordt op donderdagavond 2 juni speciaal voorbereid door de artistiek leider en befaamde tenor Nico van der Meel. De muziek die het Slotconcertmannenkoor gaat zingen is niet moeilijk maar wel erg leuk; je zingt steeds een- of tweestemmig. Het leukste lied is waarschijnlijk een lied dat beschrijft hoe de zilvervloot door Piet Hein veroverd werd; dit op een oude melodie van het Wilhelmus. Ook mooi is het verhaal over de fluit Delfshaven die het met een Turkse zeerover aan de stok kreeg, op de melodie van Psalm 6.
Aanmelding voor het mannenkoor is nog mogelijk via www.oudemuzieknu.nl. Mannen die meezingen krijgen het materiaal toegezonden. Er is een forse korting voor de fans van de mannen!

Water, Varen en Zee | Rainbow of Recorders
Het programma van het concert op zaterdagochtend 4 juni om 11.00 uur in de Oosterkerk is nu definitief. Het wordt een dubbelconcert speciaal voor liefhebbers van de blokfluit onder de titel Water, Varen en Zee | Rainbow of Recorders. Blokfluitkwartet Capriola brengt muziek van Senfl, Palestrina, Victoria, Händel en Telemann die geïnspireerd is op het water en de Alkmaarse blokfluitvirtuoos Jan Pieter van Eijkelenborg speelt op zeven blokfluiten muziek van onder anderen Van Eyck en J.S. Bach.

Anton Greefkes, de Nachtegaal van Hoorn
Op zaterdag 4 en zondag 5 juni op diverse locaties centrum Hoorn
Jaren geleden ontving Anton Greefkes tijdens het Festival Hoorn-Oude Muziek Nu de eretitel Nachtegaal van Hoorn. Tijdens het festival is Anton met zijn onmetelijk groot liedrepertoire en vaardigheid op de trekzak op diverse plaatsen te horen in het centrum van Hoorn.

Kaartverkoop
In de voorverkoop kunt u uw online tickets kopen via www.oudemuzieknu.nl/kaartverkoop, maar ook via het bestelformulier, in de winkel van het Toeristisch Informatie Punt op het Oostereiland in Hoorn, via kaartverkoop@oudemuzieknu.nl of telefonisch 06 2184 3943. De vaartickets voor de Halve Maen kunnen uitsluitend via de online ticketing van Podiumplein worden gekocht. Gezien het beperkt aantal beschikbare plaatsen per vaart (12!) is snelle aankoop aan te raden!

Kijk voor alle informatie over het festival op www.oudemuzieknu.nl

Foto Capriola

Advertenties