Advertenties

KNMI: Code Geel – enkele stevige onweersbuien

code geelHet KNMI heeft Code Geel afgekondigd voor vanmiddag en vanavond. Dan ontstaan er op veel plaatsen stevige onweersbuien.

Bij deze buien komt lokaal hagel voor en is in korte tijd veel neerslag mogelijk.

Kijken we naar de meteogram (hieronder) voor Andijk dan is daarop te zien van de verwachtingen zijn voor vanmiddag en vanavond. De meeste neerslag wordt verwacht rond de klok van 22:00 uur. Maar nogmaals, die zijn verwachtingen. In de praktijk kan het net even anders aan toegaan dan verwacht.

image

image

In de nacht van zondag op maandag zijn de verwachtingen weer heel anders: in het laatste deel van de nacht wordt veel neerslag verwacht in vrij korte tijd: ruim 10 liter per m2. (1 mm regen komt precies overeen met 1 liter water per vierkante meter).

Nogmaals, dit zijn verwachtingen, in werkelijkheid kan het anders uitpakken.

Advertenties