Advertenties

Insectenhotel – Bijen houden en natuur dichtbij

image
Woensdag 8 juni is er om 14.00 uur een IVN-activiteit in het Egboetsterrein Liederik15,1678 JC Oostwoud (afslag Hauwert). In en om het knusse Egboetje krijgen grote en kleine bezoekers uitleg over insecten in het algemeen en bijen in het bijzonder.

imageIVN-gids Wil de Wit laat bezoekers van het natuurpad genieten. Hij vertelt het een en ander over insecten. Iimker Willem Nijhuis beheert bijenkasten in het Egboetsterrein. Hij heeft een ‘droge’ bijenkast mee en laat van alles zien. Zijn bijenverhaal gaat ook over de koningin, de darren en de werkers, hun voedsel, de bloemen en wat voor honing ze maken. Bijen groeien van larf naar bij en hebben een korte levensduur. Een gratis middag maar een vrijwillige bijdrage is altijd welkom.

Foto insectenhotel en bijenbroed: Toos Brink

Advertenties