Advertenties

Driebankoor zingt ‘10 jaar op z’n Jan Verhoefs’

JanVerhoef2
Venhuizen – Het Driebankoor uit Venhuizen heeft al 10 jaar een inspirerende samenwerking met haar dirigent Jan Verhoef. Om dit heugelijke feit te vieren zet het Driebankoor haar dirigent graag in de schijnwerpers met een feestelijk concert op 18 juni a.s. in de PKN-kerk/Cultureel Centrum De Triangel te Venhuizen.

‘Zingen op z’n Jan Verhoefs’
Onder de deskundige begeleiding van Jan Verhoef is het Driebankoor muzikaal gezien behoorlijk gegroeid. Hij heeft steeds op prettige wijze de touwtjes strak in handen en streeft altijd weer naar de ideale koorklank. Hij vraagt van de koorleden een goede koordiscipline, waarmee het plaatsen van medeklinkers, de vorming van klinkers en een beheerste ademhaling wordt bedoeld. Dat wordt inmiddels bij het Driebankoor ‘zingen op z’n Jan Verhoefs’ genoemd.

In de afgelopen 10 jaar heeft het Driebankoor samen met Jan Verhoef vele schitterende en succesvolle concerten en koorprojecten verzorgd, waarbij de professionele solisten en begeleiding steeds met zorg zijn uitgekozen.

Feestelijk concert met solisten
Ook op 18 juni staat het Driebankoor garant voor een heerlijk avondje uit. Zij is verheugd bij dit feestelijke concert samen te mogen werken met de sopraan Sabine Kirsten, de pianist Jan Lenselink en de organist André van Vliet. De muzikale vonk tussen de laatste twee sloeg over eind jaren tachtig en zij vullen en voelen elkaar volledig aan en zorgen bij elk concert weer voor kippenvel. Sabine Kirsten bouwt op een rijke ervaring en betovert iedereen met haar warme sopraanklank. Zij zingt onder meer ‘Pie Jesu’ van Andrew Lloyd Webber. Voeg daarbij de stemmige muziek dat het Driebankoor ten gehore zal brengen, met onder meer stukken van Mendelssohn, Bruch, Rutter, Vivaldi, maar ook door Jan Verhoef zelf gearrangeerde stukken. Alle ingrediënten voor een prachtig concert, met dirigent Jan Verhoef als middelpunt. Het Driebankoor hoopt dan ook dat de kerk tot op de laatste plaats bezet mag zijn.

Het concert wordt gegeven op 18 juni 2016 om 20.00 uur in de PKN-kerk/Cultureel Centrum De Triangel, Kerkweg 113 te Venhuizen. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Voor informatie over dit feestelijke concert en het reserveren van kaarten à € 12,50 (inclusief een pauzedrankje) kunt u terecht op de website www.driebankoor.nl of een email sturen naar info@driebankoor.nl.
Bellen mag ook: 0228-561798. De kaarten zijn tevens via de koorleden of voor het concert in de kerk verkrijgbaar.

Advertenties