Advertenties

Wandeling door Drachterveld | Bijenbroed en honing

DCIM\100GOPRO Honingbij 5-6-16

Wandeling door Drachterveld

Bijenbroed en honing

Zondagmiddag 5 juni start om 14.00 uur een wandeling door het Drachterveld bij het Wijzenddijkje in Oosterblokker. IVN-gidsen leiden volwassenen bezoekers rond door dit nieuwe waterbergingsgebied tussen Oosterblokker en Westwoud. De oude vaarroute is hersteld met een sluisje. De gidsen vertellen over de historie en het beheer van dit gebied. Ook de hier voorkomende bloemen, planten en (water)vogels van het oude zeekleilandschap zijn het weten waard. Locatie aan het Wijzenddijkje. Verzamelen bij het hek van de ingang van het Drachterveld’, voorbij Wijzenddijkje nr. 9. Let op: komt u met de auto? Neem dan de afslag Noorderdracht nabij de molen van Blokker.  Foto Drachterveld van boven: Gerard Jonker

Beeldend kunstenaar en imker Baldi Dekker komt zondag 5 juni naar het IVN West-Friesland om te vertellen over honingbijen. Het wordt een interactieve middag voor groot en klein bij IVN beneden in het Streekbos Paviljoen. Bezoekers kunnen tussen 14.00 en 16.00 uur binnenwandelen, luisteren en vragen stellen.

Er valt veel te vertellen over de honingbij. Ze leveren niet alleen honing, maar ook bijenwas. Van bijenwas worden van oudsher kaarsen gemaakt. Baldi neemt diverse bijenwaskaarsen mee, waaronder enkele bijzondere exemplaren. Tegen een kleine vergoeding, kan er een bijenwaskaars worden gekocht.

Foto werkster honingbij: Toos Brink

Advertenties