Advertenties

Zeiljacht aan de grond gelopen

De reddingboten van KNRM reddingstation Enkhuizen zijn vrijdagmiddag uitgevaren voor een aan de grond gelopen zeiljacht. De twee opvarenden waren nog maar net uit Enkhuizen vertrokken toen door onoplettendheid tijdens het hijsen van de zeilen hun zeiljacht aan de grond liep.

zeiljacht aan de grond 20-05-2016. KNRM enkhuizen. 6 Geschrokken van wat hun net was overkomen riepen zij direct de hulp in van een reddingboot.

Beide Enkhuizer reddingboten waren snel ter plaatsen, en nadat er een sleepverbinding tot stand was gebracht kosten het reddingboot Watersport niet veel moeite om het zeiljacht weer los te krijgen van de harde zandgrond van de ondiepten op het Enkhuizerzand.

Na het noteren van de gegevens en een controle op eventuele lekkage en schade kon het tweetal haar weg vervolgen richting Stavoren, dit maal om de zandbanken heen.

zeiljacht aan de grond 20-05-2016. KNRM enkhuizen. 5

Foto’s en video © KNRM Enkhuizen

Advertenties