Advertenties

Wijziging uitbelnummer Burgernet

image
Op 17 mei jl. heeft er een wijziging plaatsgevonden van het uitbelnummer van Burgernet. Het is u misschien bekend, dat Burgernetberichten op verschillende manieren verstuurd worden. De individuele deelnemer kan namelijk kiezen voor het ontvangen van een SMS-bericht, een spraakbericht, een bericht via de Burgernetapp of via Twitter. 

Tot op heden werd de telefonische oproep gedaan met een 0343 nummer. Bij uw aanmelding is u gevraagd dit specifieke telefoonnummer in uw contacten op te slaan, zodat de naam “Burgernet” zichtbaar wordt wanneer Burgernet belt.

Vanaf 17 mei belt Burgernet met het 0800-0011 nummer. Dit is inderdaad hetzelfde telefoonnummer dat u ook kunt bellen tijdens een Burgernetactie om informatie door te geven. Verwarring over telefoonnummers is hierdoor niet meer mogelijk!
U wordt geadviseerd om dit nummer in uw contacten aan te passen.

Burgernet en verblijf in buitenland
In sommige gevallen ontvangen Burgernetdeelnemers in het buitenland meer keren hetzelfde SMS-bericht. Dit is vervelend maar helaas niet te verhelpen. Het probleem ligt bij de werking van het telefonische netwerk in het buitenland. Berichten die niet worden ontvangen – doordat het toestel bijvoorbeeld geen bereik heeft – worden in het buitenland door de zendmast nogmaals verstuurd. Net zo vaak tot het bericht is afgeleverd. Dit geldt voor alle SMS-berichten en niet alleen voor die van Burgernet.

Om een dergelijke berichtenstroom te voorkomen, raden wij u aan om in uw afwezigheidsrooster aan te geven in welke periode u tijdelijk geen berichten wilt ontvangen. U kunt dit doen door met uw gebruikersnaam en wachtwoord op burgernet.nl onder Mijn gegevens in te loggen.

Kijk ook gelijk of uw adresgegevens, telefoonnummer en e-mailadres nog klopt. Zo kunnen we u altijd goed bereiken en informeren!

Ga naar het contactformulier…
Ga naar uw account…

Advertenties