Advertenties

Jan Koeleman ontvangt Zilveren Waarderingsspeld

Wognum | APB – Het college van burgemeester en wethouders van Medemblik heeft aan Jan Koeleman uit Wognum vanmiddag de Zilveren Waarderingsspeld van de gemeente toegekend. De speld wordt hem uitgereikt op vrijdag 20 mei door burgemeester Frank Streng.

Koeleman ontving de waardering vanwege zijn grote inzet voor de harddraverij in zijn dorp. Mede dankzij zijn inspanningen is het jaarlijkse paardensportevenement op de Kerkstraat in Wognum uitgegroeid tot een drukbezocht en toonaangevend evenement.

Vorig jaar nam Jan Koeleman na 50 jaar afscheid van de Stichting Kortebaandraverij in Wognum. Hij maakte 30 jaar deel uit van het bestuur en was 20 jaar voorzitter. Bevlogen en gedreven en alles tot in de puntjes geregeld. Van de uitleg over de totalisator voorafgaande aan het festijn tot zijn openingsspeech en het schoonmaken van de straat.

De vrijdag na hemelvaart is de dag van de korte baan draverij in Wognum. Het parcours in Wognum wordt bezocht door vele paardensportfans uit de wijde omgeving. Maar ook door liefhebbers van een gezellig terras tijdens het Wognumse kermisweekend. “Rijkelijk met zand bestrooid en met zon overgoten” is een bekende uitspraak van Jan over het parcours in Wognum.

Advertenties