Advertenties

Feestelijke opening kweekkas RIBW Piet Kistemakerstraat in Andijk

Foto 231020 Andijk | APB – Onder grote belangstelling van bewoners, familie, personeel, vrijwilligers, gemeente Medemblik, Dorpsraad Andijk, pers en andere genodigden werd de kweekkas van de Regionale Instelling voor Begeleid Wonen (RIBW) aan de Piet Kistemakerstraat in Andijk vanmiddag geopend door de vader van Richard, een van de bewoners.

Foto 231024 Richards vader opende de kweekkas. Volgens Richard kon zijn vader het makkelijk zelf aan ondanks dat de rode lint tamelijk dik was om te worden doorgeknipt. Niettemin gaf Richard een kleine rondleiding in de kweekkas terwijl buiten de gasten werden getrakteerd op een frisdrankje en wat lekkers
.Foto 231022 De kas staat er sinds oktober 2015 en kon toen niet echt in gebruik worden genomen. Nu het voorjaar is aangebroken en er sinds oktober er allerlei voorbereidingen zijn getroffen voor de moestuin kon vanmiddag de kweekkas in geopend worden!Foto 231025De kas staat er dankzij crowdfunding en werd zodoende mogelijk gemaakt door Univé Hollands Noorden, Rabobank West-Friesland en Pop Vriend Seeds. De laatste zorgde ook nog voor het goentezaad wat gebruikt is.
Foto 231023 Naast groente wordt er ook fruit gekweekt, zoals bessen en aardbeienFoto 231021  Een grote moestuin waarvan de oogst mettertijd op tafel komt te staan van de bewoners, die zelf dagelijks in de kas en op de moestuin bezig zijn.

Foto’s © C.A.P. Andijk

Advertenties