Advertenties

Brand gevangenis Zwaag

Zwaag | APB – Om 4:35 uur vanochtend rukte de brandweer uit vanwege een brandmelding in de gevangenis aan de Compagnie te Zwaag  Aanvankelijk waren er twee bluseenheden ter plaatse maar om 4:42 uur werd de brand opgeschaald naar GRIP 1 (middel brand) waardoor meer blusploegen werden ingezet vanuit de regio. Om 5:14 uur werd weer opgeschaald naar ‘grote brand’.

Door de brand moest Vleugel C worden ontruimd waardoor 46 gevangenen werden ondergebracht in de sporthal op het complex. 22 van hen moesten door ambulancepersoneel worden behandeld wegens inhaleren van rook.

Een van de gevangenen werd naar het ziekenhuis overgebracht. Om 05:26 uur werd ook nog de hulp ingeroepen van een traumahelikopter. Volgens de Veiligheidsregio NHN werd veel politie ingezet om eventuele problemen te voorkomen.

Om 06:32 uur gaf de brandweer het sein meester. Even voor 7 uur kon de helft van de gevangen al weer terug naar hun cel. De brandweer onderzoekt de precieze toedracht van de brand.image
De ‘Glasbak’ zoals de gevangenis in Zwaag ook wel eens wordt genoemd. Foto Streetview Google

Advertenties