Advertenties

5-jarig Jubileum Streekbos Paviljoen 29 mei 2016

5-jarig Jubileum Paviljoen

image

In samenwerking met restaurant IJgenweis en Klimpark Streekbos heeft IVN West-Friesland zondag 29 mei a.s. van 11.00 – 16.00 uur een feestelijk programma samengesteld. Bezoekers ontvangen een gratis Special brochure incl. plattegrond Streekbos met beschrijving van de vernieuwde wandelpaden.

De IVN-luisterboot Wilskracht vaart gratis op gezette tijden vanaf de steiger van restaurant IJgenweis. Jeugdige bezoekers van die dag kunnen deelnemen aan een Puzzeltocht door het Streekbos en meedoen aan een kleurwedstrijd waar een leuke prijs aan verbonden is.

Het Wonderpad is bedoeld voor bezoekers met een visuele beperking, maar ook geschikt voor wandelaars die de natuur van het Streekbos op een andere manier willen ontdekken. De ingesproken route is via de website van het IVN West-Friesland te downloaden en valt ook via een app te volgen, maar is ook in braille omgezet. Bij IVN staat de speciale voelkoffer open met allerlei natuurlijke materialen; een mol voelt wellicht kleiner dan men dacht! Geurende kruiden, bloemen en takken uit de natuur; lekker om te ruiken.

De Kabouterpadwandeling bestaat uit allerlei kinderspelletjes met afwisselend kleine natuuropdrachtjes rondom de waterplas. Op 29 mei krijgen de kinderen die meelopen een kaboutermuts. Een routebeschrijving van het Kabouterpad is beschikbaar.

Het Natuurpad Ecoproject is voorzien van nieuwe genummerde palen met nummers door het bestaande pad langs de paddenpoel, vogelkijkwand en beestenboet. De nieuwe brochure (niet gratis) biedt veel achtergrond- en natuurinformatie over het ecologisch beheerde Ecoproject.

Boekenmarkt Tijdens het jubileum wordt van 12.00 – 16.00 uur bij IVN ook een tweedehands boekenmarkt gehouden in de Incoteczaal boven met een gesorteerd assortiment voor grote en kleine lezers. De opbrengst wordt besteed aan bijzondere projecten bij IVN West-Friesland.

Boekengiften zijn altijd welkom, voor brengen of ophalen graag overleg met G.Veldhuis, telefoon 06 52618372 of IVN Streekbos Paviljoen 0228 520486.

Liever de natuur in met een gids?

IVN-gidsen staan tijdens het jubileum op gezette tijden klaar om samen een gratis wandeling over het Wonderpad, Kabouterpad of Natuurpad Ecoproject te gaan maken. Onderweg valt genoeg te ontdekken.

Advertenties