Advertenties

Verkeersveiligheidscontrole Zwaagdijk | Hennepkwekerij | Diefstal boot

Zwaagdijk-Oost – De politie heeft deze week tijdens verkeerscontroles op de Zwaagdijk weer de nodige onveilige situaties geconstateerd en bekeurd.

Naar aanleiding van klachten over gevaarlijke verkeersituaties op de Zwaagdijk, is de politie begin dit jaar begonnen met verkeersveiligheidscontroles. Deze klachten bestaan o.a. uit hardrijden, kleven en bijvoorbeeld de vluchtheuvel aan de verkeerde kant passeren, wat hinderlijke èn gevaarlijke situaties oplevert.

Deze week werden voornamelijk hardrijders bekeurd: 160 weggebruikers kunnen hun bekeuring dan ook tegemoet zien. De hoogste snelheid die werd gemeten was 87 km/uur, waar een maximum snelheid geldt van 50 km/uur. De controles vonden plaats in de avond- en middaguren.

Een motorrijder uit Hoogwoud kreeg proces-verbaal nadat hij over het fietspad had gereden. De motorrijder viel direct op vanwege zijn hoge snelheid. Bij controle bleek dat de man niet in bezit was van een geldig rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Hennepkwekerij

Scharwoude – Op dinsdagmorgen deed de politie onderzoek op een bedrijfsterrein aan de Scharwoude in Scharwoude. Hier werd een grote professionele hennepkwekerij aangetroffen.

Op het terrein stonden twee loodsen. In de omgeving van de loodsen hing een duidelijke henneplucht. Onderzoek in de panden leverde in totaal zeven ruimtes op waar hennep werd gekweekt en verwerkt. De politie vond in totaal 842 planten in verschillende groeistadia. De politie nam de planten en de bij de kwekerij behorende apparatuur (lampen, filters e.d.) in beslag. Op een auto, die op het terrein stond, is beslag gelegd.

In de loodsen waren drie mannen aan het werk. Zij werden door de politie aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het gaat om mannen uit Zeist, Huten en Utrecht van respactievelijk 46, 45 en 31 jaar oud. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld. De eigenaar van de loodsen wordt op een later moment verhoord.

Twee mannen aangehouden na diefstal boot

Avenhorn – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag rond 04.50 twee mannen van 22 uit Hoorn en een 23 jarige man uit Avenhorn aangehouden.

Aan de Oost-Mijzen waren zij bezig een bootje met buitenboordmotor op een trailer te laden. De mannen gaven geen duidelijke reden waarom zij de boot op dit tijdstip uit het water haalden. Bovendien staat de boot op naam van iemand anders. De mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten en de auto en trailer waar ze de boot mee wilden vervoeren zijn in beslag genomen.

Advertenties