Advertenties

Medemblik maakt zelfbouw mogelijk

Op 12 mei heeft de gemeenteraad besloten om collectieve zelfbouw (CPO) mogelijk te maken in de gemeente Medemblik. Wij willen op toekomstige woningbouwlocaties ruimte geven aan zelfbouwinitiatieven.

Wethouder Hans Tigges is blij met deze mogelijkheid voor collectieve zelfbouw: “We ondersteunen en stimuleren initiatieven van inwoners en zij krijgen nu meer mogelijkheden om zelf hun woning naar wens te realiseren.”

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap is een vorm van projectontwikkeling waarbij inwoners gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen woningbouwproject. CPO valt onder de verzamelnaam zelfbouw. Bij zelfbouw koopt een particulier zelf een kavel. En ontwikkelt op deze kavel vervolgens zelf een woning zonder tussenkomst van een projectontwikkelaar. Bij collectieve zelfbouw is er dus sprake van een groep mensen die gezamenlijk een woonwijk/blok ontwikkelt. De groep wordt ook wel een ‘bouwgroep’ genoemd.

Advertenties