Advertenties

Zet de zomer in de agenda! – Vier de zomer in Westfriesland met de Westfriese Waterweken

drakenbootraces[8]
De zonnestralen van de afgelopen dagen hebben velen het Westfriese water op gedreven. Bruggetjes, weilanden, polders, gemalen, molens en dijkjes: wat is Westfriesland mooi vanaf het water. De zomer lonkt! En in de zomer is het goed toeven in Westfriesland. De hele maand augustus viert Westfriesland haar water!

Dit jaar is de waterbeleving van onze streek van 4 tot en met 21 augustus: De Westfriese Waterweken.

Westfriesland heeft al sinds de Middeleeuwen een belangrijke relatie met het water. Niet vreemd, gezien de geografische ligging aan het IJssel- en Markermeer, de talloze waterlopen binnen de contouren van de cultuurhistorische Westfriese Omringdijk en het rijke VOC-verleden. Westfriezen leven onder het NAP. Het gebied binnendijks heeft een wonderschone weidsheid, lintdorpen, stolpboerderijen en VOC steden zoals Hoorn en Enkhuizen. Westfriezen kunnen hier alleen maar wonen door de strijd die ooit tegen het wassende water is gestreden. We geven het water graag de bewondering die ze verdient. En we nodigen iedereen uit om dit met ons te doen; kom naar de Westfriese Waterweken!

In, op en langs het water ontdek je prachtige dorpen en historische steden in dit bijzondere landschap in Holland boven Amsterdam. Van 4 t/m 21 augustus word je elk weekend door een ander prachtig dorp of historische stad uitgenodigd om Westfriesland te ontdekken. Luister vanaf je bootje naar de mooiste concerten, struin een nautische markt af en doe mee met de vele wateractiviteiten. Of geniet van de boten en de drakenbootraces, dineer aan de waterkant en bezoek een van de vele theatervoorstellingen.

  • • Enkhuizen: 4 t/m 7 augustus
  • • Stede Broec: 6 augustus
  • • Drechterland 7 augustus
  • • Medemblik: 12 t/m 14 augustus
  • • Opmeer: 13 augustus
  • • Hoorn: 19 t/m 21 augustus

Beleef het waterrijke Holland. Holland boven Amsterdam en de Westfriese Waterweken nodigen je uit voor de zomer in Westfriesland!

Advertenties