Advertenties

IVN-lezing ‘Meer leven in uw tuin – biodiversiteit en de rol van compost’

Citroenvlinder 26-5-16
IVN-lezing ‘Meer leven in uw tuin – biodiversiteit en de rol van compost’
donderdagavond 26 mei om 20.00 uur de Konkelboet van Volkstuindersvereniging Hoorn en Omstreken.

Deze lezing is gratis toegankelijk voor leden van de Volkstuinvereniging, maar nu ook voor niet-leden. Volkstuindersvereniging Hoorn en Omstreken is bereikbaar: Berkhouterweg 21 te Hoorn. Verenigingsgebouw Konkelboet: Ga hek van Volkstuindersvereniging aan Berkhouterweg door, rijdt/loop rechtdoor, dan links tot eind verharde weg, aan linkerkant. Website: Volkstuindersvereniginghoornenomstreken.nl

Iedereen die een tuin heeft wordt gelukkiger bij het zien van bloemen en vlinders dan van kijken naar tegels en schuttingen. In de tuin bezig zijn is groen, gratis en gezond. Iedereen doet het op zijn eigen manier en van elkaar kunnen we leren. De afgeknipte takken, bladeren en planten die we wieden kunnen weer in de tuin verwerkt worden. Dat kan op allerlei manieren onder andere door compost te maken. Met compost kan de grond, zware West-Friese klei, verbeterd worden zodat we meer soorten planten kunnen kweken. De een kiest voor planten om zelf op te eten, de ander wil liever bloemen voor vlinders, bijen enzovoorts. Zo neemt het aantal verschillende planten in de tuinen toe, dit is een bijdrage aan de biodiversiteit en dat is van belang voor de duurzaamheid van onze samenleving. Het IVN zet zich niet alleen in voor insecten maar voor al het leven in stad en platteland, meer daarover tijdens de lezing over tuinen, compost en biodiversiteit.

Fotobijlage Citroenvlinder Toos Brink

Advertenties