Advertenties

Hoornse Boek&Bal afgeblazen wegens vergunningenperikelen

Alles was rond: het 5e Hoornse Boek&Bal had een schitterende line up met bestsellerauteur Simone van der Vlugt als hoogtepunt. Het literaire feest van Westfriesland zal echter niet plaatsvinden op vrijdagavond 3 juni. De vergunning voor de lustrumlocatie De Grote Kerk kwam namelijk niet rond.

Organisatoren Miranda Rood (Bibliotheek Hoorn) en Marian Vleerlaag (kunst- en cultuurmagazine Hier in Westfriesland) zijn op zijn minst teleurgesteld. Miranda: “De afgelopen maanden is er zo hard gewerkt om een prachtig Boek&Bal te organiseren.

Niet alleen door ons, maar ook door de artiesten voor het literaire programma: voor het evenement worden altijd op maat schitterende verhalen en muzikale acts gemaakt.” Het bleek voor niets, vertelt Marian. “We zouden het literaire feest starten en eindigen in De Grote Kerk, maar er waren haken en ogen met de vergunning. Dit leek vorige week opgelost, maar we krijgen de vergunning toch niet rond.”

Hoe en wat er precies speelt op de achtergrond, daar willen de organisatoren graag buiten blijven maar jammer vinden ze het zeker. Miranda: “Het Hoornse Boek&Bal is het enige literaire evenement in de regio en we zijn er trots op dat we dit in Hoorn zo grootscheeps kunnen neerzetten. Het is niet voor niets altijd uitverkocht. De Grote Kerk was voor het lustrumfeest een geweldig onderkomen en zij hadden ons als cultureel evenement graag onderdak gegeven. Het is ontzettend jammer dat het niet gaat lukken.”

De organisatoren hopen dat volgend jaar maart, tijdens de Boekenweek, het evenement alsnog plaats kan vinden. “Het thema zal dan waarschijnlijk hetzelfde zijn als nu: ‘Bloed in de polder’ naar aanleiding van ‘De Maand van het spannende boek’ nu”, aldus Marian. “Dan gaan de acts tenminste niet verloren en heeft deze literaire thriller voor nu een open einde. Echter, waar het feest dan zal plaatsvinden is voor iedereen – ook voor ons –nog een stevige cliffhanger.”

Advertenties