Advertenties

KNRM Wijdenes: Pas gekocht motorjacht met accuproblemen Markermeer

20160508d
WIJDENES – Een pas gekocht motorjacht kreeg tijdens Moederdag problemen met de accu’s voor de kust van Wijdenes. Doordat de elektriciteit uitviel aan boord werkte het ankerlier niet meer.

Rond half drie zondagmiddag werd er door een medewatersporter alarm gemaakt voor de reddingboten van Wijdenes. Hij zag vanaf het water dat een motorjacht met een zorgwekkend tempo verdaagde richting de dijk. Het provisorisch gemaakte anker bleek te kort, waardoor het was gaan krabben.

20160508c

De vrijwilligers van Reddingstation Wijdenes hadden het jacht al snel in beeld tijdens het klaarmaken van de reddingboten. Eenmaal ter plaatse werd er een sleepverbinding gemaakt en is het jacht naar de vluchthaven van Wijdenes gesleept.

De eigenaar was zeer blij met de geboden hulp. Hij is ter plekke donateur geworden.
Foto’s de alarmering. Bronvermelding: ”Reddingstation Wijdenes”.

20160508b

Advertenties