Advertenties

KNRM Enkhuizen: Zes acties IJsselmeer / Markermeer tijdens mooi Hemelvaartsweekend

Motorboot met motorstoring. KNRM Enkhuizen
ENKHUIZEN – De reddingboten van KNRM reddingstation Enkhuizen zijn dit Hemelvaartweekend maar liefst zes maal uitgevaren om watersporters de helpende had te bieden.Reddingboot Watersport klaar voor de volgende actie. KNRM Enkhuizen

Het eerste mooie weekend van het jaar viel samen met Hemelvaartsdag, Bevrijdingsdag en Moederdag, dit lokte veel watersporters richting het IJsselmeer wat goed was te merken in het aantal alarmeringen voor de diverse KNRM reddingstations.

Bij de bemanning van KNRM reddingstation Enkhuizen ging dagelijks een of twee keer de alarmontvangers af voor watersporters met problemen. Uiteindelijk werd er in totaal zes maal hulpverleent.

In de meeste gevallen betrof het motorproblemen door verschillende oorzaken bij zowel motor als zeiljachten.Zeiljacht aan de grond vlak voor het KNRM boothuis. Cees de Vries
Een maal werd er uitgevaren voor een vast gelopen zeiljacht op nog geen tien meter van het boothuis, zie het vorige reddingrapport.

Ondanks dat ook onze vrijwilligers van het mooie weer genoot en er met het gezin op uittrok, was er gedurende het gehele weekend zoals gewoonlijk voldoende bemanning voor de twee reddingboten.Zeilboot met motorstoring. KNRM Enkhuizen

Foto’s © KNRM Enkhuizen

Advertenties