Advertenties

Keltisch concert in Winkel

persfoto 2015
Op 28 mei 2016 zal in de Lucaskerk Kerk in Winkel een Keltisch concert worden gegeven. Dit evenement wordt door Baloney Celtic Music verzorgd, een groep van vier gepassioneerde muzikanten. Zij spelen reeds jarenlang Keltische muziek van de bovenste plank.

Baloney Celtic Music is als band ruim 18 jaar actief en speelt diverse eigen arrangementen, die op de traditionele Ierse en Schotse muziek zijn gebaseerd. Het programma van dit lenteconcert zal door veel afwisseling worden gekenmerkt, waarbij volledig unplugged, op akoestische instrumenten zal worden gespeeld.

De traditionele liedjes, songs en ballads, handelen over een tal van onderwerpen, waarin met name de liefde en heimwee een belangrijke rol spelen. Daarnaast worden mooie slow-airs op de uilleann pipes en whistles gebracht, die met opzwepende dansmuziek, jigs, reels en andere instrumentale nummers worden afgewisseld, waarbij het publiek niet stil kan blijven zitten. In oktober 2015 werd hun eerste CD ‘Out of the Box’ gereleased.

Elk lid van de groep, levert zijn of haar eigen persoonlijke bijdrage aan de zang en begeleiding, alsmede het spel op een melodie-instrument.

Baloney bestaat uit de volgende muzikanten:

  • Marco Baartse: uilleann pipes, concertina, Ierse bouzouki, gitaar, low- & penny whistle, bodhrán en zang.
  • Ben Dijkhuis: folkgitaar, klassieke (Spaanse) gitaar, mandoline, mondharmonica, djembée en zang.
  • Arthur Nieuwenhuis: bodhrán en zang.
  • Jantine Leeflang: low & penny whistle, fiddle, folkgitaar en zang.

De aanvang van het concert is om 20:30 uur.

Lucaskerk
Dorpsstraat 177
1731RE Winkel

Toegang € 8,50. Kinderen tot 12 jaar gratis. Om zeker te zijn van een plaats is reservering gewenst:

baloney@planet.nl of 06-13167730 (mevr. Rustenburg)

Advertenties