Advertenties

Hardrijders in Zwaagdijk-Oost, Hoogkarspel, Westwoud, en Medemblik aan de kant gezet

Zwaagdijk-Oost, Hoogkarspel, Westwoud, Medemblik – Maandag heeft de politie op diverse wegen op snelheid gecontroleerd. In totaal negen hardrijders werden aan de kant gezet en kregen ter plaatse een boete.

De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km per uur en werd gemeten op de Dr. Wijtemalaan (50 km) in Westwoud.  De overige snelheidscontroles vonden in de middag en avond plaats op de Binnenwijzend in Westwoud, de Zwaagdijk in Zwaagdijk-Oost, de Streekweg in Hoogkarspel en de Randweg (ter hoogte van de ophaalbrug) in Medemblik.

Lasergun
Bij het meten van de snelheid werd maandag gebruik gemaakt van een lasergun, waarbij de snelheid handmatig wordt gemeten. Het meetapparaat werkt niet met een flits maar met een onzichtbare laserstraal. Binnen een afstand van ongeveer maximaal 700 meter, worden voertuigen ‘gelaserd’. Bij een controle met dit apparaat worden overtreders altijd aan de kant gezet.

Advertenties

3 Reacties

 1. Graag ook doen op de Middenwegin Andijk. Als gekken rijden ze door de berbouwde kom en geen wijkagent te zien.

  Like

  • We hebben het doorgegeven aan de Dorpsraad Andijk die gemeente en politie hierover zal inlichten.

   Like

 2. Ze moeten eens in de ochtend (tussen 06:00 en 08:00) spits gaan controleren, op inhaalverbod en snelheid op de zwaagdijk (oost)

  Like

Reacties zijn gesloten.